Τίμησαν τη μνήμη των 35 Εθνομαρτύρων στο Σάρχο – Τελετή μνήμης από το Δήμο Μαλεβιζίου(Φώτο)

Petite Perle 300×250

Τη μνήμη των 35 Εθνομαρτύρων που εκτελέστηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής τον Αύγουστο του 1944 στο Σάρχο τίμησαν σήμερα ο Δήμος Μαλεβιζίου και η Τοπική Κοινότητα Σάρχου, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σάρχου, στο πλαίσιο ειδικής τελετής. Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας ανέφερε:

 «Αύγουστος του 1944. Τριανταπέντε άνδρες η εξοντωτική ποινή εκτέλεσης που επέβαλαν οι Ναζί στο μικρό χωριό του Σάρχου.

Ήταν το τίμημα της γενναιότητάς των κατοίκων. Το τίμημα της συνεισφοράς τους στην αντίσταση της Κρήτης.

Ο Δήμος Μαλεβιζίου και η Τοπική Κοινότητα Σάρχου τίμησαν σήμερα τη θυσία των ηρώων μας. Η μνήμη τους αιώνια»!

Το παρών έδωσαν ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Φασουλάκης, οι Αντιδήμαρχοι Γιώργος Πετούσης, Γρηγόρης Φασουλάκης, Χαράλαμπος Κουτσογιάννης, ο Περιφερειακός σύμβουλος και επρόσωπος του Μανώλη Κεφαλογιάννη Νίκος Χρονάκης και αρκετός κόσμος από το Σάρχο.

Για το χρονικό της εκτέλεσης μίλησε με στίχους από καρδιάς με πολλή συγκίνηση ο κ.Μύρων Περβολαράκης, ενώ για το ναζισμό και για το ζήτημα των γερμανικών επανορθώσεων μίλησε ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα  κ.Αριστομένης Συγγελάκης.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης η πρόεδρος του Πολιτιστικού Σλλόγου Ειρήνη Περβολαράκη που να τονίσουμε ότι σύντομα περιμένει το πρώτο παιδί της, ξενάγησε το Δήμαρχο και τον Αντιπεριφερειάρχη στην παλιά φάμπριγγα, το νερόμυλο και το παλιό σχολείο του Σάρχου που πλεόν ανακαινισμένο διαθέτει βιβλιοθήκη και γίνονται προβολές και παραστάσεις.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ