Κέφι και καλή παρέα στο Οινοποιείο του Σπύρου Καλλέργη (video + φωτογραφίες)

by litsa TSANTIRAKI

Τελευταία Ενημέρωση:

Κάθε Αύγουστο στο Μαλεβίζι από τα παλιά χρόνια στηνόταν ένα πανηγύρι γύρω από τον τρύγο.

Όλα τα χωριά, από το πιο μικρό μέχρι το πιο μεγάλο υποδεχόταν τους εκατοντάδες Κρητικούς που έρχονταν 30 με 40 μέρες στα αμπέλια του Μαλεβιζίου για να βγάλουν ένα καλό μεροκάματο.

Εκείνες τις μέρες αναπολεί ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σπύρος Καλλέργης, ο οποίος υποδέχτηκε σήμερα το μεσημέρι την εκλεκτή παρέα του στο Οινοποιείο του στην περιοχή του Σκαφιδαρά.

Το εξαιρετικό κρασί Malvasia di Candia aromatica παραγωγής του Σπύρου Καλλέργη συνοδευόμενο από τα εκλεκτά εδέσματα ήταν η αφορμή για να στηθεί μία καλή και κεφάτη παρέα, με τις συζητήσεις να αφορούν μια το σταφύλι και μια θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Αρκετοί ήταν εκείνοι που έτυχαν της εξαιρετικής φιλοξενίας του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Μαλεβιζίου.

Ανάμεσα σε αυτούς ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας, ο δήμαρχος Αρχανών Αστερουσίων Μανώλης Κοκοσάλης, ο πρώην δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος Ζαχαρίας Καλογεράκης.

Επίσης στην παρέα του Σπύρου Καλλέργη βρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι Μιχάλης Αλμπαντάκης, Γιώργος Πετούσης, Μπάμπης Κουτσογιάννης, η πρόεδρος και η αντιπρόεδρος του ΔΟΚΑΠΠΑΜ Μαρίνα Βογιατζή και Έφη Βολανάκη αντίστοιχα, ο πρόεδρος της ΜΑΕΔΗΜ Γιάννης Μαρής, ο πρόεδρος της Κοινότητας Γαζίου Βαγγέλης Παρασύρης και ο αντιπρόεδρος Γιάννης Άσπρης, οι πρόεδροι της Κοινότητας Μονής Γιάννης Πατραμάνης και των Κορφών Κώστας Φαραζάκης, ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΜ Γιάννης Βάμβουκας, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τυλίσου Γρηγόρης Περυσινάκης και οι ειδικοί συνεργάτες του Δημάρχου Μαλεβιζίου Αντιγόνη Καμπάνη, Νίκος Πατραμάνης και Φίλιππος Βαμβουκάκης.

Σκοπός της αναβίωσης του τρύγου και της συνάντησης όπως δήλωσε ο κ. Σπύρος Καλλέργης στη Φωνή του Μαλεβιζίου είναι ότι «παρά την καταστροφή την οποία έχει δεχτεί ο κρητικός αμπελώνας λόγω των γνωστών συγκυριών αρκετών δεκάδων χρόνων που κάποιοι προσπάθησαν να τον αφανίσουν, μερικοί ρομαντικοί καλλιεργητές καταφέραμε να κρατήσουμε και επιμένουμε στην καλλιέργεια του αμπελιού γιατί έχει μία τεράστια ιστορία στον τόπο μας”.

Για το εξαιρετικό και αρωματικό κρασί Μαλβαζία αλλά και την προέλευση του μίλησε ο Σπύρος Καλλέργης:

Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου σε δηλώσεις του στη Φωνή του Μαλεβιζίου ανέφερε:

Τιμούμε την ιστορία του τόπου μας, με την παράδοση του, με την οικονομική και κοινωνική του δραστηριότητα.  
Αυτό τιμούμε σήμερα και δίνουμε ένα σύνθημα επανεκκίνησης της Αγροτικής παραγωγής και της καλλιέργειας του αμπελιού στην περιοχή μας
.

Παράλληλα, ο κ. Μποκέας αναφέρθηκε στην πλούσια ιστορία του Μαλεβιζίου και στη δραστηριότητα γύρω από τον τρύγο αναφέροντας: ” Θέλουμε να εντάξουμε το σταφύλι μας και την αγροτική παραγωγή στο τουριστικό μας προίόνΗ περιοχή μας φημίζεται για το καλό κρασί και το καλό σταφύλι, χρειάζονται παρεμβάσεις και πάνω σε αυτές δουλεύουμε για να βελτιώσουμε την καθημερινότητα του παραγωγού στην περιοχή μας, αλλά και να δώσουμε και κίνητρο σε νέους ανθρώπους να επιστρέψουν στο Μαλεβίζι και να επενδύσουν στην Μαλεβιζιώτικη γη.

Αναλυτικά η δήλωση του Δημάρχου:

Related Articles