Τι λέει ο Γιάννης Κεφαλογιάννης για τους κόμβους του Μαλεβιζίου, αλλά και για τα απαραίτητα διόδια στον ΒΟΑΚ

Κατά τη διάρκεια της σημερινής επίσκεψης στο Δημαρχείο Μαλεβιζίου ο κ. Κεφαλογιάννης αναφέρθηκε σε όλα τα έργα που αναμένονται στον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «Έχουμε ξεκινήσει τους τελευταίους 15 μήνες και ωριμάσαμε όλες τις μελέτες και προμελέτες που απαιτούνται. Του χρόνου τέτοια εποχή το έργο του ΒΟΑΚ θα έχει βγει προς προκήρυξη που σημαίνει ότι το 2022 θα έχουμε ανάδοχο και θα ξεκινήσουν οι εργασίες. Στην καλύτερη των περιπτώσεων ο ΒΟΑΚ θα έχει ολοκληρωθεί σε επτά με οχτώ χρόνια».

Ωστόσο, όσον αφορά στο Μαλεβίζι ο κ. Κεφαλογιάννης ανέφερε ότι ξεκίνησε η διαδικασία δημοπράτησης στο κομμάτι Σίσες – Φόδελε  και μέχρι τον Δεκέμβριο θα έχει βγει και η προκήρυξη του έργου  Πέρα Γαλήνων –Λινοπεράματα, και αυτό όπως είπε αφορά και στον κόμβο της Λυγαριάς, ένα  έργο περίπου 4,5 εκατομμύρια.

Για τους κόμβους Αγίας Πελαγίας και Αχλάδας ο κ. Κεφαλογιάννης  απευθυνόμενος στον Δήμαρχο είπε «μας στείλατε ένα έγγραφο στις 8 Σεπτεμβρίου και μία εβδομάδα μετά στις 16 Σεπτεμβρίου υπήρξε απόφαση του Γενικού Γραμματέα κ. Καραγιάννη που ανατέθηκαν επιπλέον εργασίες όσον αφορά στη λωρίδα επιβράδυνσης. Επίσης, αναθέσαμε στον τεχνικό σύμβουλο το ζήτημα της γεωτεχνικής στατικής μελέτης έτσι ώστε να γίνουν τα τοιχία αντιστήριξης όσον αφορά και τη λωρίδα επιτάχυνσης, δηλαδή τη λωρίδα από Αγία Πελαγία προς Ρέθυμνο».

Για τον κόμβο της Αχλάδας ο κ. Κεφαλογιάννης είπε ότι «περιμένουμε από τις Υπηρεσίες την εισήγηση, έτσι ώστε να προχωρήσουμε άμεσα σε ενέργειες και για τον συγκεκριμένο κόμβο».

Τέλος όσον αφορά στον ΒΟΑΚ ο κ. Κεφαλογιάννης αναφέρθηκε στα πολύ χαμηλά διόδια, τα οποία είναι απαραίτητα για την συντήρηση του δρόμου.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ