Αλλάζει επίπεδο…επιτήρησης από τις 26 Οκτωβρίου το Ηράκλειο

Petite Perle 300×250

Αλλάζει επίπεδο…επιτήρησης από τις 26 Οκτωβρίου το Ηράκλειο και από την πορτοκαλί κατηγορία που είναι μέχρι σήμερα θα πάει στη κίτρινη κατηγορία, δηλαδή θα βρεθεί στο επίπεδο 2, σύμφωνα με το Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας από τη λοίμωξη covid-19.

Η Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, λοιπόν, μετά το Σαββατοκύριακο, θα βρίσκεται σε επίπεδο απλής επιτήρησης (2) και όχι αυξημένης (3) που βρίσκεται μέχρι σήμερα.

Μετά τη σύγχυση των τελευταίων ωρών, καθώς άλλα έλεγε ο ΕΟΔΥ και άλλα το ΦΕΚ, οι αποψινές ανακοινώσεις του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, ξεκαθάρισαν την κατάσταση.

Όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς το Ηράκλειο, μετά την αξιολόγηση από την επιτροπή των ειδικών η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου, περνάει από την κατηγορία 3 στην κατηγορία 2 (κίτρινο χρώμα στον χάρτη), άρα δεν θα ισχύσει η απαγόρευση της κυκλοφορίας τις μεταμεσονύκτιες ώρες (00:30 – 05:00), ούτε η υποχρεωτική χρήση μάσκας, τόσο σε εξωτερικούς, όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Η επιτροπή των επιδημιολόγων αποφάσισε ότι εκτός από την Περιφεριεκή Ενότητα Ηρακλείου, από την Δευτέρα 26 Οκτωβρίου το επίπεδο συναγερμού μειώνεται και στις Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας, ΗΚαρδίτσας, Λέσβου, Μυκόνου, Πέλλας και Σάμου που ήταν στο επίπεδο 3.

Τα μέτρα που θα ισχύουν είναι:

Δείτε το Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας

Από την Δευτέρα 26 Οκτωβρίου η εικόνα του χάρτη διαμορφώνεται ως εξής:

25 Περιφερειακές ενότητες στο επίπεδο 1 (Ετοιμότητας) πριν από 14 μέρες ήταν 26
33 Περιφερειακές Ενότητες στο επίπεδο 2 (Επιτήρησης) πριν από 14 μέρες ήταν 25
14 Περιφερειακές Ενότητες στο επίπεδο 3 (Αυξημένης Επιτήρησης) πριν από 14 μέρες ήταν 23
2 Περιφερειακές Ενότητες στο επίπεδο 4( Αυξημένου Κινδύνου) καμία περιοχή δεν ήταν σε αυτό το βαθμό συναγερμού πριν 14 μέρες.

Τέλος, όπως ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς , η Επιτροπή αποφάσισε για το επίπεδο συναγερμού και τα μέτρα που θα ισχύουν στα νησιωτικά συμπλέγματα, από την επόμενη Τετάρτη, σχετικές αποφάσεις δεν θα λαμβάνονται πλέον σε επίπεδο περιφερειακής ενότητας αλλά σε επίπεδο νησιού, καθώς υπάρχουν περιπτώσεις που η επιδημιολογική εικόνα διαφοροποιείται σημαντικά από νησί σε νησί και άρα η επιβολή των ίδιων μέτρων σε όλους δεν είναι ούτε δίκαιη ούτε ενδεδειγμένη.

Την ίδια ώρα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 841 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο.

Παραμένουν υψηλά τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα μας, που για τρίτη ημέρα καταγράφει περισσότερες από 800 διαγνώσεις σε ένα 24ωρο. Παράλληλα, η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ αναφέρει πως παραμένουν 89 πολίτες διασωληνωμένοι, ενώ 10 ασθενείς κατέληξαν έπειτα από επιπλοκές που σχετίζονται με τον νέο κορωνοϊό.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τον κορωνοϊό
«Σήμερα ανακοινώνουμε 841 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 76 συνδέονται με γνωστές συρροές και 43 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 29057, εκ των οποίων το 55.5% άνδρες.

Ο πίνακας κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ

3777 (13.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 11354 (39.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

89 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 31 (34.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 93.3%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 268 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Ο πίνακας νεκρών στην Ελλάδα από τον κορωνοϊό σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ

Τέλος, έχουμε 10 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 559 θανάτους συνολικά στη χώρα. 209 (37.4%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.2% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.»

Η αναλυτική ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τον κορωνοϊό
Όπως κάθε μέρα, ο Οργανισμός δίνει στη δημοσιότητα και αναλυτική ανακοίνωση για την πορεία της πανδημίας από την ημέρα που παρουσιάστηκε το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού ως σήμερα.

Υγεία - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ