Μ. Παγώνη: Ο αριθμός των κρουσμάτων είναι μεγαλύτερος απ' αυτόν που ξέρουμε

Petite Perle 300×250

Τη βεβαιότητα πως τα κρούσματα κορωνοϊού είναι πολύ περισσότερα από αυτά που αναφέρονται εξέφρασε η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ), Ματίνα Παγώνη.

Ο αριθμός των κρουσμάτων είναι πολύ μεγαλύτερος

"Ο αριθμός των κρουσμάτων είναι πολύ μεγαλύτερος από την πραγματικότητα" ανέφερε μεταξύ άλλων, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Όπως η ίδια εξήγησε "αν θέλαμε να πούμε πόσοι νοσούν στην Ελλάδα θα έπρεπε να κάνουμε τεστ σε όλον τον ελληνικό πληθυσμό".

Παράλληλα η κ. Παγώνη επεσήμανε πως αν δεν εφαρμοστούν τα μέτρα θα ξεπεράσουμε τα 1000 κρούσματα και πως δεν θα μπορέσουν να διαχειριστούν 2000 κρούσματα την ημέρα στα νοσοκομεία.

Η ίδια εξέφρασε την ανησυχία της για τον αυξημένο αριθμό θανάτων ενώ τόνισε ότι η μάσκα είναι το πιο βασικό.

Αναφερόμενη στα τοπικά lockdown δήλωσε πως έπρεπε να γίνουν για να ελέχθη η κατάσταση και να περιοριστεί η διασπορά προς στις άλλες πόλεις.

Στα κλαμπ ένας ασυμπτωματικός μπορεί να κολλήσει 100

Σχετικά με τις εικόνες συνωστισμού σε νυχτερινά μαγαζιά υπογράμμισε πως στα κλαμπ με συνωστισμό ένας ασυμπτωματικός μπορεί να κολλήσει άλλους 100.

Χτες Κυριακή καταγράφηκαν 790 κρούσματα σε όλη την Ελλάδα με την Αττική να παραμένει στην κορυφή της διασποράς. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, στο Λεκανοπέδιο εντοπίστηκαν 227 μολύνσεις.

Από τα 757 εγχώρια κρούσματα, τα 76 συνδέονται με γνωστές συρροές.

Υγεία - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ