Μαλεβίζι: Λιτός ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου

Το πρόγραμμα του εορτασμού

Λιτές τελετές περιλαμβάνει το φετινό πρόγραμμα των εορτασμών της Εθνικής Επετείου 28ης Οκτωβρίου στο Δήμο Μαλεβιζίου, στο πλαίσιο προστασίας κατά της διασποράς του κορωνοϊού και προς αποφυγή του συγχρωτισμού.

Πιο συγκεκριμένα, στον φετινό εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου στο Δήμο Μαλεβιζίου δε διοργανώνονται διευρυμένες τελετές κατάθεσης στεφάνων με φορείς, συλλόγους και σχολικές μονάδες, για λόγους αποφυγής συνωστισμού, καθώς προτάσσεται η προστασία της δημόσιας υγείας και δη της μαθητικής κοινότητας. Οι φετινές καταθέσεις στεφάνων σε όλες τις κοινότητες του Δήμου έχουν τη μορφή λιτής τελετής, με κατάθεση στεφάνου από τον Πρόεδρο κάθε Κοινότητας ως ελάχιστο φόρο τιμής στους ήρωες της εποποιίας του 1940.

Στο πλαίσιο αυτό, σήμερα το πρωί στο Μνημείο Πεσόντων στην πλατεία Αγίας Μαρίνας (Τσαλικάκι) Γαζίου πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση, καθώς και κατάθεση στεφάνου από τον Πρόεδρο του Συμβουλίου Κοινότητας, Βαγγέλη Παρασύρη, παρουσία και του Αντιπροέδρου Γιάννη Άσπρη.

Το πρόγραμμα των εορτασμών για αύριο Τετάρτη 28 Οκτωβρίου περιλαμβάνει:

Π ρ ό γ ρ α μ μ α

Εορταστικών Εκδηλώσεων της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940

ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020

Οι καμπάνες των εκκλησιών σε όλες τις  Δημοτικές ενότητες

 θα σημάνουν χαρμόσυνα.

Δημοτική Ενότητα Γαζίου

ΩΡΑ 9:45 π.μ.

Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Γάζι.

Δημοτική Ενότητα Κρουσώνα

ΩΡΑ 10:30 π.μ.

Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος στον Κρουσώνα.

ΩΡΑ 11:00 π.μ.

Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στον Κρουσώνα από τον Πρόεδρο του Συμβουλίου Κοινότητας, Φώτη Τρυπιδάκη

Δημοτική Ενότητα Τυλίσου

ΩΡΑ 8:30 π.μ.

Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στην Τύλισο.

ΩΡΑ 9:15 π.μ.

Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνου στο Ηρώο Πεσόντων στην Τύλισο από τον Πρόεδρο του Συμβουλίου Κοινότητας, Μανώλη Βασιλάκη.

Στις λοιπές Κοινότητες  θα πραγματοποιηθεί κατάθεση στεφάνου από τους κατά τόπους Προέδρους.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ