Κορωνοϊός: Γέμισαν οι ΜΕΘ στο Βενιζέλειο – Έγινε διακομιδή ασθενή στο ΠΑΓΝΗ

by litsa TSANTIRAKI

Τελευταία Ενημέρωση:

K. Τερζάκης: Σε εξέλιξη το άνοιγμα τεσσάρων κλινών ΜΕΘ για covid

Γέμισαν οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας του Βενιζελείου που χρησιμοποιούνται για περιστατικά κορωνοϊού με ασθενείς που έχουν προσβληθεί από τον ιό.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο cretapost, ο διοικητής του Βενιζελείου Κώστας Τερζάκης χρειάστηκε να διακομιστεί ένας ασθενής στο ΠΑΓΝΗ για την εισαγωγή του στη ΜΕΘ.

«Οι κλίνες στη ΜΕΘ που διαθέτει το νοσοκομείο μας για κρούσματα κορωνοϊού έχουν γεμίσει. Χρειάστηκε σήμερα το πρωί να στείλουμε έναν ασθενή στο ΠΑΓΝΗ», ο οποίος παράλληλα τόνισε πως ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη το άνοιγα νέων κλινών «Μέσα σε λίγες ώρες θα έχουμε ακόμα τέσσερις κλίνες ΜΕΘ για κορωνοϊό».

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον κ. Τερζάκη οι θέσεις των ΜΕΘ δεν καλύφθηκαν σε λίγες ώρες.

«Αυτές οι θέσεις δεν καλύφθηκαν απότομα, δηλαδή μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα. Ανά μέρες είχαμε και κάποια εισαγωγή. Ακόμα το σύστημά μας δεν έχει πιεστεί εδώ στην Κρήτη», υπογράμμισε σχετικά ο διοικητής του Βενιζελείου.

Κενές οι περισσότερες θέσεις στην ειδική μονάδα covid

Τέλος ο κ. Τερζάκης αναφέρθηκε και στις ειδικές μονάδες covid-19 του Βενιζελείου.

«Εδώ στην Κρήτη έχουμε περισσότερα κρούσματα τα οποία φέρουν ήπια συμπτώματα και χρειάζονται νοσηλεία στις ειδικές μονάδες covid. Αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείο λειτουργούν δύο πτέρυγες που έχουν συνολικά 68 κρεβάτια. Κατειλημμένα είναι τα έξι», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τερζάκης.


Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...