Επιτακτική η ανάγκη για δεύτερο Γυμνάσιο

Τελευταία Ενημέρωση:

Αποφάσισαν να δημιουργηθεί νέο – Ψάχνουν πόρους για την κατασκευή του

Το θέμα για τη δημιουργία νέου Γυμνασίου δεν συζητείται για πρώτη φορά και ήδη ο δήμαρχος Μενέλαος Μποκέας έχει ανακοινώσει ότι πρώτο μέλημα του είναι η σχολική στέγη, και η κατασκευή δεύτερου Γυμνασίου, στο Γάζι.

Η δημιουργία το νέου Γυμνασίου έρχεται ξανά στο δημοτικό συμβούλιο Μαλεβιζίου στο πλαίσιο των μεταβολών των σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σχολικού έτους 2021-2022, την ώρα που είναι σε εξέλιξη ενέργειες για την πηγή χρηματοδότης για την κατασκευή νέας εκπαιδευτικής μονάδας.

Το δημοτικό συμβούλιο ομόφωνα αποφάσισε, στην δια περιφοράς συνεδρίαση του, την ίδρυση του 2ου Γυμνασίου στο Γάζι, προκειμένου να αποσυμφορηθεί το 1ο που ασφυκτιά.

Η κατάσταση περιγράφεται ως εξής : “Το Γυμνάσιο Γαζίου με το με αρ. 919/17.11.2020 έγγραφό του, περιγράφει τις αυξημένες ανάγκες στέγασης και παράλληλα τις ανεπαρκείς κτιριακές υποδομές, που απαιτούνται για να στεγάσουν το εγγεγραμμένο μαθητικό δυναμικό. Ιδιαίτερο πρόβλημα παρουσιάζεται στην υλοποίηση των εργαστηριακών μαθημάτων αλλά και στην στέγαση των μαθητών σε κατάλληλες για διδασκαλία, αίθουσες.  Ακολούθως η υφιστάμενη κατάσταση ενέχει κινδύνους, μη ολοκληρωμένης εκπαίδευσης των φοιτούντων μαθητών. Την ίδια στιγμή, χαρακτηριστική είναι η αυξητική τάση που παρουσιάζει σε ό,τι αφορά στο μαθητικό δυναμικό του:

 Τα δύο κτίρια του Γαζίου, Γυμνάσιο και Λύκειο, καλούνται με τις ίδιες κτιριακές υποδομές τα τελευταία 5 έτη, και με την αυξητική τάση που αποτυπώνεται παραπάνω, να στεγάσουν το 75% του συνόλου του μαθητικού δυναμικού της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Μαλεβιζίου,  σε σχολικές αίθουσες ασφυκτικά γεμάτες, με επιπτώσεις στην ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης.   Ο Δήμος Μαλεβιζιου γίνεται πολύ συχνά δέκτης της δυσαρέσκειας τόσο της εκπαιδευτικής κοινότητας του Γυμνασίου, λόγω των ανεπαρκών υποδομών, όσο και της δυσαρέσκειας των μαθητών που φοιτούν στη σχολική μονάδα. Τα παραπάνω αποτυπώνονται στο σχετικό έγγραφο του Διευθυντή του Γυμνασίου κ. Χναράκη, ο οποίος αναφέρει ότι λειτουργικά απαιτούνται και χρησιμοποιούνται  32 αίθουσες διδασκαλίας, αλλά μόνο οι 21 από αυτές  πληρούν τις προδιαγραφές αίθουσας διδασκαλίας. Οι υπόλοιπες αίθουσες δεν έχουν ούτε επαρκή φωτισμό, ούτε αερισμό, ενώ η βιβλιοθήκη καταργήθηκε προκειμένου να καλύψει ανάγκες αιθουσών. Μάλιστα φέτος ο Δήμος Μαλεβιζίου προχώρησε στην τοποθέτηση αίθουσας προκάτ στον αύλειο χώρο του σχολείου για να καλυφτούν οι ολοένα αυξανόμενες ανάγκες.  Τέλος, η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων έχει χωρητικότητα 120 ατόμων δηλαδή το 1/5 των μαθητών του Γυμνασίου.

Η εν λόγω πρόταση ίδρυσης γίνεται στα πλαίσια αποσυμφόρησης της σχολικής μονάδας του Γυμνασίου Γαζίου, θέτοντας ως στόχο τη δημιουργία προϋποθέσεων για επαρκώς στελεχωμένες σχολικές μονάδες στον Δήμο Μαλεβιζίου και την ολοκληρωμένη εκπαίδευση των μαθητών που φοιτούν σε αυτές.

    Για την ανέγερση της προτεινόμενης προς ίδρυση σχολικής μονάδας, ο Δήμος Μαλεβιζίου έχει ήδη προχωρήσει στον απαιτούμενο σχεδιασμό ανεύρεσης κατάλληλου χρηματοδοτικού προγράμματος”.

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...