Επιστολή Αντιπεριφερειάρχη Μ. Χνάρη προς τον Υπουργό Εσωτερικών για την επείγουσα πρόσληψη κτηνιάτρων

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενή Τομέα Μανόλης Χνάρης, με επιστολή του προς τον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο, ζητά την-κατά προτεραιότητα- επίσπευση των διαδικασιών για την πρόσληψη των 5 κτηνιάτρων που έχουν εγκριθεί για την Περιφέρεια Κρήτης από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Ειδικότερα στην επιστολή του ο κ. Χνάρης αναφέρει, ότι, η χρόνια υποστελέχωση των κτηνιατρικών υπηρεσιών της Περιφέρειας, έχει ως αποτέλεσμα να εκτελούνται με δυσκολία οι απαραίτητοι έλεγχοι για την προστασία του ζωικού κεφαλαίου του νησιού, και της δημόσιας υγείας ευρύτερα.

Είναι ενδεικτικό, ότι στην Περιφέρεια Κρήτης το 2000 υπηρετούσαν 75 κτηνίατροι ενώ σήμερα έχουν απομείνει μόλις 20. Χαρακτηριστικά ο κ. Χνάρης αναφέρει στην επιστολή του για το θέμα απευθυνόμενος στον Υπουργό: 

«Σήμερα, ενώ έχουν αυξηθεί οι απαιτήσεις τόσο σε σχέση με την εφαρμογή προγραμμάτων όσο και αναφορικά με τον έλεγχο, αλλά και τη φυσική ακόμα παρουσία που απαιτείται σε σφαγεία, εργαστήρια και επιχειρήσεις παραγωγής, μεταποίησης και διακίνησης τροφίμων ζωικής προέλευσης, έχουν απομείνει μόλις 20 κτηνίατροι. Η παραπάνω κατάσταση επιδεινώθηκε προσφάτως με την εκδήλωση κρουσμάτων καταρροϊκού πυρετού σε μονάδες της Περιφέρειας, καθιστώντας κατεπείγουσα την ανάγκη άμεσης πρόσληψης στην Περιφέρεια Κρήτης των 5 Γεωτεχνικών (Κτηνιάτρων) που έχουν εγκριθεί και εκκρεμεί η αποστολή από το Υπουργείο Εσωτερικών στον ΑΣΕΠ για την έκδοση της σχετικής προκήρυξης» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ Χνάρης.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ