Σχόλιο της Λαϊκής Συσπείρωσης Κρήτης για τις εξαγγελίες της περιφερειακής αρχής

Σχόλιο της Λαϊκής  Συσπείρωσης Κρήτης για τις εξαγγελίες της περιφερειακής αρχής για την εκπόνηση μελετών οριοθέτησης χειμάρρων και ρεμάτων στην Κρήτη.

Μετά τις μεγάλες καταστροφές από την πρόσφατη κακοκαιρία, έρχεται η περιφερειακή αρχή να εξαγγείλει «50 μελέτες για την οριοθέτηση χειμάρρων και ρεμάτων στην Κρήτη». Αντί για την επιβαλλόμενη ντροπή για τις παραλείψεις που κόστισαν το βιός των κατοίκων, πανηγυρίζει για τον -εκ των υστέρων- σχεδιασμό και μάλιστα με χρονικό ορίζοντα που χάνεται στο απώτερο μέλλον, για την επόμενη δεκαετία, ενώ ανά πάσα στιγμή μπορεί να ξαναζήσουμε βιβλικές καταστροφές.

Περισσεύει η πρόκληση απέναντι στον κόσμο που υποφέρει από τις καταστροφές, όταν ουσιαστικά αποδεικνύεται η αγνόηση από την περιφέρεια των ελλείψεων και των αναγκών, όλα τα προηγούμενα χρόνια. Όταν μιλούν για την αντιμετώπιση των συνεπειών, την επούλωση των πληγών που οι ίδιοι άνοιξαν, τη στιγμή που ψεύτικα διαβεβαίωναν ότι οι υποδομές είναι επαρκείς για να ανταποκριθούν σε πλημμυρικά φαινόμενα. 

Είναι υποκρισία να ισχυρίζεται η περιφερειακή αρχή ότι αναλαμβάνει την πρωτοβουλία  για τα ρέματα «σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα» από τότε  που έχει την αρμοδιότητα. Προσπαθεί να αποποιηθεί τις ευθύνες της, όπως και η κυβέρνηση και οι δήμοι, που ανάλογα με την περίπτωση παίζουν το παιχνίδι του «αναρμόδιου», μεταθέτοντας τις ευθύνες ο ένας στον άλλο και δίνοντας προτεραιότητα στην εξασφάλιση των κερδών του μεγάλου κεφαλαίου.

Η Λαϊκή  Συσπείρωση και το ΚΚΕ χρόνια τώρα, κατ' επανάληψη, προειδοποίησαν για τις εγκληματικές συνέπειες αυτής της πολιτικής. Πρόβαλαν την επιτακτική ανάγκη για γενναία κρατική χρηματοδότηση για έργα αντιπλημμυρικής-αντιπυρικής-αντισεισμικής  προστασίας, με αποκλειστική ευθύνη του κράτους. Αυτές οι παρεμβάσεις μας, όπως συνολικά οι παρεμβάσεις μας για τα ζητήματα που αφορούν τις λαϊκές ανάγκες,  αντιμετωπίζονται πάντα από την πλειοψηφία ως «ενοχλητικές», γιατί αποκαλύπτουν τις προτεραιότητες της πολιτικής κυβέρνησης –περιφέρειας.

Οι εργαζόμενοι, ο λαός, πρέπει να εκμεταλλευτούν την πείρα τους από τις προηγούμενες καταστροφές και να οργανώσουν την πάλη τους και τις διεκδικήσεις τους για να μην ξαναζήσει η Κρήτη παρόμοια καταστροφή.

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης

ΣΥΝΤΥΧΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ

ΜΑΝΟΥΣΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ

ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΑΛΕΚΟΣ

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ