Κορωνοϊός – ΠΟΕΔΗΝ: Στοιχίζουν ζωές οι πρόχειρες ΜΕΘ χωρίς εξειδικευμένο προσωπικό

by MANOS FARSARAKHS

Τελευταία Ενημέρωση:

Δραματική έκκληση για στελέχωση του συστήματος υγείας απευθύνει για μία ακόμη φορά ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝΜιχάλης Γιαννάκος, καταγγέλοντας ότι υπάρχουν διασωληνωμένοι ασθενείς σε θαλάμους που «βαπτίζονται» ΜΕΘ, με υποτυπώδη εξοπλισμό και ανειδείκευτο προσωπικό. 

«Η έλλειψη κλινών ΜΕΘ λειτουργεί αποτρεπτικά να διασωληνωθεί έγκαιρα ένας βαριά ασθενής στη κλινική ειδικά οι ηλικιωμένοι. Θα είχαν σωθεί πολύ περισσότεροι ασθενείς αν υπήρχαν επαρκείς κλίνες ΜΕΘ», αναφέρει ο κ. Γιαννάκος.

«Οι θάλαμοι με έναν αναπνευστήρα, χωρίς δικό τους προσωπικό και τις παρακολουθεί το προσωπικό της κλινικής ή της ΜΕΘ που είναι σε άλλο όροφο ή κτήριο δεν είναι ΜΕΘ», προσθέτει.

«Από τον πρωθυπουργό της χώρας ζητήσαμε δώρο Χριστουγέννων σε όλους, ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά, μονιμοποίηση εκτάκτων. Πλην των νέων ευχαριστιών δεν ακούσαμε τίποτα άλλο. Δεν ζητάμε φακελάκι από τη κυβέρνηση. Δεν είμαστε μισθοφόροι πολεμιστές. Ευσυνείδητοι επαγγελματίες είμαστε που ριχτήκαμε στη μάχη. Μόνο όσα δικαιούμαστε με βάσει τη δουλειά μας και είναι σύμφωνη όλη η ελληνική κοινωνία ζητάμε», καταλήγει ο κ. Γιαννάκος.

Η πληρότητα των ΜΕΘ-COVID στη Θεσσαλονίκη

Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ: 45 ασθενείς στις 46 κλίνες.

Νοσοκομείο Παπανικολάου: 50 ασθενείς στις 50 κλίνες και 2 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στα χειρουργεία.

Ιπποκράτειο Νοσοκομείο: 25 ασθενείς στις 25 κλίνες.

Νοσοκομείο Γεννηματάς: 17 ασθενείς στις 17 κλίνες.

Νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος: 9 ασθενείς στις 9 κλίνες και 3 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε θάλαμο

Νοσοκομείο Παπαγεωργίου: 44 ασθενείς στις 44 κλίνες.

Νοσοκομείο Άγιος Παύλος: 7 ασθενείς στις 8 κλίνες.

Στρατιωτικό Νοσοκομείο: 10 ασθενείς στις 10 κλίνες.

Η πληρότητα των ΜΕΘ-COVID στην Κεντρική Μακεδονία

Πολύγυρος: 6 ασθενείς στις 6 κλίνες και 5 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε 5 κλίνες Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ).

Κατερίνη: 10 ασθενείς στις 10 κλίνες, 3 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στα χειρουργεία και 2 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε θάλαμο.

Σέρρες: 10 ασθενείς στις 10 κλίνες και 4 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στο σηπτικό.

Βέροια: 8 ασθενείς στις 8 κλίνες.

Έδεσσα: 3 ασθενείς στις 3 κλίνες και 2 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε θάλαμο.

πηγή: www.cnn.gr

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...