Κορωνοϊός: Σύμφωνα με Κινέζους ερευνητές ο ιός προήλθε από την Ινδία ή την Ελλάδα

Petite Perle 300×250

Κινέζοι ερευνητές υποστηρίζουν ότι ο κορωνοϊός ίσως προήλθε αρχικά από οκτώ άλλες χώρες, και όχι από την Κίνα, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και η Ελλάδα. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η Daily Mail, μια ομάδα από την Κινεζική Ακαδημία Επιστημών υποστηρίζει ότι ο ιός πιθανότατα προήλθε από την Ινδία το καλοκαίρι του 2019, όταν πιθανότατα πέρασε από τα ζώα στους ανθρώπους μέσω μολυσμένου νερού.

Στη έκθεσή της, η κινεζική ομάδα χρησιμοποιεί μια φυλογενετική ανάλυση -μια μελέτη για το πώς μεταλλάσσεται ένας ιός- για να προσπαθήσει να εντοπίσει την προέλευση της COVID-19. Οι επιστήμονες υποστηρίζουν για να μπορέσει να εντοπιστεί η «αρχή» της πανδημίας, πρέπει να εντοπιστεί η αρχική μορφή του ιού, που σημαίνει ότι πρέπει να βρουν το δείγμα με τις λιγότερες μεταλλάξεις.

Λένε ότι η χρήση αυτής της μεθόδου αποκλείει ο ιός να ξεκίνησε στη Γουχάν και αντίθετα «δείχνουν» ως χώρες «καταγωγής» του κορονοϊού άλλες οκτώ χώρες: Μπαγκλαντές, ΗΠΑ, Ελλάδα, Αυστραλία, Ινδία, Ιταλία, Τσεχική Δημοκρατία, Ρωσία ή Σερβία.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι καθώς τόσο η Ινδία όσο και το Μπαγκλαντές κατέγραψαν χαμηλές μεταλλάξεις και επειδή γειτνιάζουν, είναι πιθανό η μετάδοση να ξεκίνησε εκεί.

Υπολογίζοντας το χρόνο που χρειάστηκε για να μεταλλαχθεί ο ιός μία φορά και συγκρίνοντάς το με δείγματα από εκεί, υποστηρίζουν ότι ο κορονοϊός εμφανίστηκε σε εκείνες τις περιοχές για πρώτη φορά τον Ιούλιο ή τον Αύγουστο του 2019.

Ωστόσο ο Ντέιβιντ Ρόμπερτσον, ειδικός από το Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης, χαρακτήρισε το έγγραφο «πολύ ελαττωματικό» και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «δεν προσθέτει τίποτα στην κατανόηση του κορονοϊού».

Υπενθυμίζεται ότι «φως» στην προέλευση της πανδημίας του κορονοϊού επιχειρεί να ρίξει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Η απαρχή της πανδημίας είχε γίνει «μήλον της Έριδος» μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, καθώς ο Αμερικανός πρόεδρος υποστήριζε ότι ο κορονοϊός ξεκίνησε από τη Γουχάν, και μάλιστα κατασκευάστηκε σε εργαστήριο, ενώ η Κίνα απαντούσε ότι δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία για την προέλευση του κορονοϊού.

Η μελέτη του ΠΟΥ για την προέλευση της πανδημίας του κορονοϊού θα ξεκινήσει από τη Γουχάν, την πόλη όπου εντοπίστηκε για πρώτη φορά ο νέος κορονοϊός και από εκεί επεκτάθηκε στην Κίνα και στην υπόλοιπη υφήλιο.

Η διερεύνηση της προέλευσης του ιού μπορεί να διαρκέσει χρόνια, και μπορεί να μην οδηγήσει πουθενά, ενώ θα πρέπει να λάβει υπόψη και τις διακρατικές σχέσεις μεταξύ της Κίνας και των ΗΠΑ.

πηγή: www.enikos.gr

Υγεία - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ