Το Κέντρο Κλιμακτηρίου και Εμμηνόπαυσης παρέχει δωρεάν εξετάσεις για τις γυναίκες

Petite Perle 300×250

Πάνω από 227 γυναίκες ηλικίας από 40 έως 62 ετών με μέσο όρο ηλικίας τα 50 έτη έχουν εισαχθεί από 1-6-2020 έως και το Νοέμβριο του 2020 στο πρώτο Κέντρο Πρόληψης και Φροντίδας Κλιμακτηρίου και Εμμηνόπαυσης της ΠΦΥ στην Ελλάδα, που λειτουργεί στην Κρήτη.

Το Κέντρο Υγείας Ηρακλείου διαθέτει υπερσύγχρονα μηχανήματα όπου μπορούν να πραγματοποιηθούν: Μαστογραφία, μέτρηση οστικής πυκνότητας, γυναικολογικός υπέρηχος , υπέρηχος μαστών.

Επίσης, οι γυναίκες μπορούν να πραγματοποιήσουν και τεστ ΠΑΠ καθώς διαθέτει και κυτταρολογικό εργαστήριο με δύο κυτταρολόγους.

Στο Ηράκλειο Κρήτης, οι γυναίκες που βιώνουν τη δύσκολη περίοδο της εμμηνόπαυσης έχουν αποκτήσει έναν ισχυρό σύμμαχο στο πλευρό τους, τους τελευταίους μήνες. Πρόκειται για το Κέντρο Πρόληψης και Φροντίδας Κλιμακτηρίου και Εμμηνόπαυσης, που λειτουργεί μέσα στο υπερσύγχρονο Κέντρο Υγείας του Ηρακλείου (3ο Χιλιόμετρο Εθνικής οδού Ηρακλείου- Μοιρών- Εσταυρωμένος) και είναι η πρώτη υγειονομική δομή Πανελλήνια, σε επίπεδο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ),  που διαθέτει ένα εξειδικευμένο τμήμα ειδικά εστιασμένο την πρόληψη.

Υπεύθυνος Συντονιστής του Κ.Υ Ηρακλείου είναι ο Κύριος Κλάδος Δημήτρης- Ορθοπεδικός. Το κέντρο εμμηνόπαυσης αποτελείται από Γυναικολόγο, Καρδιολόγο, τρεις Μαίες, μια Διατροφολόγο και έναν Ορθοπεδικό.

Συγκεκριμένα από:

Μαρίνο Νικόλαο, Γυναικολόγο MD, PhD, Επιμελητής Ά στη Γυναικολογική- Μαιευτική  Κλινική του Γ.Ν Αγίου Νικολάου και επιστημονικός συνεργάτης του Κ.Υ Ηρακλείου επί σειρά ετών.

Το τμήμα μαιών και συγκεκριμένα από: α) Ανδρουλάκη Ρουμπία  – MSc'Έρευνα στη γυναικεία αναπαραγωγή, β) Παπαγιαννάκη Αντιόπη

Το Διαιτολογικό- Διατροφικό γραφείο και συγκεκριμένα από την Τσουμάνη Ναταλία  Διαιτολόγο- Διατροφολόγο-Νοσηλεύτρια, MSc Δημόσια Υγεία- ΜΒΑ Διοίκηση Μονάδων Υγείας.

Το καρδιολογικό ιατρείο και συγκεκριμένα από την Κουτεντάκη Μαρία

Το ορθοπεδικό ιατρείο και συγκεκριμένα από τον Νίκο Αντωνακόπουλο

Όλα αυτά τα ιατρεία-γραφεία-τμήματα συνεργάζονται  μεταξύ τους και  υπάρχει μια ολιστική και αμφίδρομη μεταξύ τους διασύνδεση.

Η διαχείριση βασίζεται  σε επιστημονικά  τεκμηριωμένα  πρωτόκολλα ενώ έχει δημιουργηθεί  ηλεκτρονικός φάκελος με εκτενές ιστορικό (ιατρικό αλλά και κοινωνικό) της κάθε γυναίκας κοινά προσβάσιμο από τους εμπλεκόμενους επαγγελματίες ώστε να επιτυγχάνεται καλύτερος  συντονισμός  και η βέλτιστη φροντίδα

Στόχος του Κέντρου είναι:

  • Η χωρίς Αλλαγή της Καθημερινότητας & η Σταδιακή Βελτίωση της Φυσικής Κατάστασης και Υγείας των Προεμμηνοπαυσιακών και Εμμηνοπαυσιακών γυναικών.
  • Η εξάλειψη Δυσάρεστων Συμπτωμάτων (εξάψεις, αΰπνίες, νευρικότητα, αίσθημα παλμών)
  • Η διαχείριση του βάρους και άλλων παθολογικών νοσημάτων (π.χ δυσλιπιδαιμίες- υπέρταση, ΣΔ)
  • Η πρόληψη από τις μακροχρόνιες επιπτώσεις της εμμηνόπαυσης (καρδιαγγειακής νόσου-οστεοπόρωσης )
  • Η πρόληψη γυναικολογικών καρκίνων .
  • Οι Εξατομικευμένες Θεραπευτικές παρεμβάσεις .

Που απευθύνεται:

Στο Κέντρο Πρόληψης και Φροντίδας Κλιμακτηρίου και Εμμηνόπαυσης του Κ.Υ Ηρακλείου μπορούν να απευθυνθούν  όλες οι  γυναίκες που είτε βρίσκονται στην κλιμακτήριο (προ εμμηνόπαυση), είτε στην εμμηνόπαυση και παρουσιάζουν δυσάρεστα συμπτώματα (π.χ εξάψεις, αΰπνίες, νευρικότητα, αίσθημα παλμών, κολπική ξηρότητα κ.α ).

Επίσης, γυναίκες που παρουσιάζουν αυξομειώσεις του σωματικού τους βάρους. Είναι ανοιχτό για όλες τις γυναίκες (ανασφάλιστες και μη).

Το τηλέφωνο το οποίο  μπορούν να απευθυνθούν οι γυναίκες είναι:

2810/719160  και 719288 πρωινές ώρες 7.30-14.30.

πηγή: www.kriti360.gr

Υγεία - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ