Τα κρούσματα δεν αφήνουν να ανοίξει το λιανεμπόριο κανονικά – Μόνο με clic – away οι αγορές – Τι ανοίγει

Petite Perle 300×250

Αν δεν τηρηθούν τα μέτρα θα κλείσουν ξανά όλα

  • Από 13/12 έως 7/1 παραλαβή με click away από τα καταστήματα
  • Ανοιγμα κομμωτηρίων Δευτέρα με διευρυμένο ωράριο 7:00 πρωί με 9:00 το βράδυ μόνο με ραντεβού
  • Βιβλιοπωλεία σε όλη τη χώρα, 4 πελάτες έως 100τ.μ. 
  • Άνοιγμα εκκλησιών ανήμερα Χριστουγέννων και Φώτων μόνο – έως 9 σε εκκλησίες έως 25 σε μητροπολιτικούς ναούς – Δεν θα γίνει Αγιασμός Υδάτων

Τον τρόπο  λειτουργίας των καταστημάτων κατά τη διάρκεια των γιορτών των Χριστουγέννων και τα περιοριστικά μέτρα που θα ισχύουν μέχρι τις 7 Ιανουαρίου ανακοινώνουν αυτή την ώρα οι Στέλιος Πέτσας και Άδωνις Γεωργιάδης.

Όπως τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος:

  • Τα εμπορικά καταστήματα δε θα ανοίξουν παρά μόνο για παραλαβή παραγγελιών που θα έχουν γίνει τηλεφωνικά ή μέσω διαδικτύου, με τη μέθοδο του click away
  • τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου θα ανοίξουν τα κομμωτήρια από τις 7 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.
  • Τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου ανοίγουν τα βιβλιοπωλεία επίσης με διευρυμένο ωράριο
  • Όσον αορά τις εκκλησίες, θα ανοίξουν ανήμερα των Χριστουγέννων και των Φώτων, με δυνατότητα για 9 άτομα στους ναούς και 25 στις Μητροπόλεις.

Επίσης, ανακοινώθηκε Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 13 Δεκεμβρίου έως και τις 7 Ιανουαρίου από τις 10 το βράδυ έως τις 5 το πρωί. 

Υπενθυμίζεται ότι για το θέμα της επαναλειτουργίας του λιανεμπορίου η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων χθες κατά πληροφορίες παρέδωσε αρνητική εισήγηση – τουλάχιστον για το άνοιγμα και τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων με τον τρόπο που γνωρίζαμε ως τώρα.

Η εισήγηση των ειδικών ήταν να ανοίξουν συγκεκριμένοι κλάδοι και με συγκεκριμένο τρόπο που εκτιμάται ότι δεν θα επηρεάσουν την υποχώρηση της επιδημίας.

Στο πλαίσιο αυτό προτάθηκαν ανοιχτά κομμωτήρια και βιβλιοπωλεία, συγκεκριμένα μόνο τα μικρότερα, συνοικιακά βιβλιοπωλεία υπό αυστηρούς όρους επίσκεψης και τα μεγαλύτερα με τη διαδικασία της τηλεφωνικής και ηλεκτρονικής παραγγελίας και της παραλαβής των προϊόντων με ραντεβού έξω από το κατάστημα (click away) όπως προτάθηκε και για τα υπόλοιπα εμπορικά καταστήματα.

Υγεία - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ