Αντίστροφη μέτρηση: Ολο το σχέδιο μεταφοράς του εμβολίου στη χώρα

by fonimaleviziou.gr

Τελευταία Ενημέρωση:

Το ταξίδι που ξεκίνησε την Τρίτη από το Βέλγιο φτάνει το πρωί του Σαββάτου στη χώρα μας, φέρνοντας την ελπίδα για την αρχή του τέλους της πανδημίας του κορωνοϊού.

Τα φορτηγά με τα ειδικά ψυγεία που μεταφέρουν το εμβόλιο της Pfizer αναμένονται την επομένη μέρα των Χριστουγέννων στα σύνορα του Προμαχώνα. Συνοδεία περιπολικών της αστυνομίας θα συνεχίσουν την πορεία τους προς Θεσσαλονίκη, την Καρδίτσα και την Αττική προκειμένου να τοποθετηθούν οι πρώτες δόσεις του εμβολίου στις αποθήκες που έχουν δημιουργηθεί γι’ αυτό τον σκοπό, η τοποθεσία των οποίων δεν έχει αποκαλυφθεί για λόγους ασφαλείας.

Στο Μαξίμου και υπουργεία, Υγείας, Άμυνας και Προστασίας του Πολίτης πραγματοποιήθηκαν συνέχεις συσκέψεις προκειμένου να είναι όλα έτοιμα για να ξεκινήσουν την Κυριακή οι πρώτοι εμβολιασμοί. Πρόκειται για μια γιγαντιαία και δύσκολη επιχείρηση μεταφοράς του φαρμάκου σε ολόκληρη τη χώρα που θα γίνει με κάθε μέσο.

“Το 2021 με το καλό να μας βρει όλους γερούς, να έχουμε ξεπεράσει αυτήν την μεγάλη περιπέτεια και με το καλό του χρόνου να σας υποδεχθώ εδώ, στο Μέγαρο Μαξίμου, να μας πείτε τα κάλαντα και από κοντά για να σας δώσουμε και τα δώρα σας. Να είστε καλά, χρόνια πολλά, καλά Χριστούγεννα”, είπε ο πρωθυπουργός στα παιδιά που του είπαν διαδικτυακά τα κάλαντα.

ΕΜΒΟΛΙΟ

Το σχέδιο Ιπποκράτης για τον εμβολιασμό

Από τη στιγμή που τα φορτηγά που μεταφέρουν τις δόσεις του εμβολίου περάσουν τα ελληνικά σύνορα, αμέσως θα τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο “Ιπποκράτης” για την επιχείρηση “Ελευθερία”.

Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει μεταξύ άλλων 24ωρη φύλαξη των αποθηκευτικών χώρων από την αστυνομία και τον στρατό. Πρόκειται για 7 αποθήκες – ψυγεία σε όλη την χώρα τα οποία αναμένεται να διπλασιαστούν. Παράλληλα, αστυνομική παρουσία θα υπάρχει και στα εμβολιαστικά κέντρα.

Επίσης, θα χρησιμοποιηθούν τα εναέρια μέσα της ΕΛ.ΑΣ., ενώ το κέντρο επιχειρήσεων έχει δημιουργηθεί στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και θα βρίσκονται συνεχώς εκπρόσωποι από την αστυνομία, την πυροσβεστική, τον στρατό, το λιμενικό το οποίο θα υποδέχεται τα δεδομένα του Υπουργείου Υγείας, που θα αφορούν τον αριθμό αποθηκευτικών χώρων και εμβολιαστικών κέντρων ανά νομό και περιφέρεια.

ΕΜΒΟΛΙΟ

Μπουρλά: Ζήτημα χρόνου να τελειώνουμε με τον κορονοϊό

Την πεποίθησή του ότι η πανδημία οδεύει προς το τέλος της, εξέφρασε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Αλμπερτ Μπουρλά, μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση. “Οι λύσεις που έχουμε στα χέρια μας, είναι τόσο αποτελεσματικές, που είναι ζήτημα χρόνου να φτάσουμε στο τέλος”

Ο Άλμπερτ Μπουρλά τόνισε πως οι αποστολές εμβολίων προς την ΕΕ έχουν ξεκινήσει και εξέφρασε την απόλυτη βεβαιότητά του ότι όλα θα γίνουν με τις δέουσες προδιαγραφές ασφαλείας. Εξήγησε ότι ελέγχεται κάθε λεπτομέρεια μέχρι και το τελευταίο στάδιο παραδόσεως των εμβολίων κατά του κορονοϊού. Εκτίμησε ότι η Ελλάδα έως το τέλος του χρόνου θα λάβει “μεταξύ 90.000 και 100.000 δόσεων”.

Σχετικά με το νέο στέλεχος του κορονοϊού, δήλωσε συγκρατημένα αισιόδοξος ότι δεν θα επηρεάσουν την αποτελεσματικότητα του εμβολίου των Pfizer/Biontech. Πρόσθεσε ότι τα οριστικά στοιχεία που θα δείξουν αν τα εμβόλια είναι το ίδιο ή περισσότερο αποτελεσματικά σε αυτό το στέλεχος του κορονοϊού θα το ξέρουμε σε περίπου δύο εβδομάδες.

ΠΗΓΗ THETOC

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...