Έλληνας κάτοικος Κίνας: Δεν υπάρχουν μέτρα, είναι σαν να μην υπάρχει ο κορωνοϊός

Στους τρόπος με τους οποίους η Κίνα ζει «σαν να μην υπάρχει ο ιός», έναν χρόνο μετά το ξέσπασμα του κορωνοϊού, αναφέρθηκε ο έλληνας Αποστόλης Ζαούτσος, ο οποίος κατοικεί στη χώρα που ήρθε αντιμέτωπη πρώτη με τη φονική πανδημία.

Αναφερόμενος και στις εικόνες απίστευτου συνωστισμού που καταγράφηκαν στην Ουχάν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, καθώς οι κάτοικοί της υποδέχθηκαν το 2021, έναν χρόνο μετά το ξέσπασμα της πανδημίας του κορωνοϊού, ο κ. Ζαούτσος, είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο ΣΚΑΪ: «Δεν υπάρχουν μέτρα. Είναι σαν να μην υπάρχει ο ιός».

Κιτρινίζουν όλοι ή κοκκινίζουν με ένα κρούσμα 

Σχετικά με το πώς τα κατάφεραν ο κ. Ζαούτσος υπογράμμισε πως χρησιμοποίησαν την τεχνολογία. Οπως εξήγησε, η ανίχνευση των κρουσμάτων γίνεται μέσω ενός κωδικού που σκανάρεται και πρόσθεσε το εξής: «Υπάρχει ένας κωδικός που πρέπει να σκανάρεις με το κινητό σου όταν μπαίνεις σε οποιονδήποτε χώρο και πρέπει να είναι πράσινος. Αν κάποιος ανιχνευτεί ως κρούσμα, τότε αυτόματα όλοι γίνονται κίτρινοι ή κόκκινοι που σημαίνει ότι δεν μπορείς να βγεις από το σπίτι σου ή δεν μπορείς να μπεις πουθενά. Δεν υπάρχει κάποια αστυνόμευση. Όσοι είναι πράσινοι, κυκλοφορούν χωρίς μέτρα παντού. Δεν μπορείς να περάσεις πουθενά χωρίς πράσινο κωδικό».

21 ημέρες καραντίνα όποιος φτάσει Κίνα

Ο ίδιος ανέφερε ότι όποιος φτάσει στην Κίνα μπαίνει 21 ημέρες καραντίνα, σε ένα ειδικό ξενοδοχείο στο Πεκίνο ή τη Σαγκάη και μια βδομάδα σπίτι του.

Ερωτηθείς για το πώς νιώθει που μόλις ένα χρόνο μετά το ξέσπασμα της πανδημίας βρίσκεται εξώ και μπορεί να γλεντά μέχρι τα ξημερώματα, δήλωσε πως «νιώθουμε χαρούμενοι που είμαστε εδώ και απογοητευμένοι για το πώς αντιμετώπισε ο Δυτικός κόσμος την πανδημία».

Πηγή: skai.gr

Προσθήκη του fonimaleviziou.gr στην Google

Υγεία - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ