Κορωνοϊός: Εμβολιάζονται στην Κρήτη όσοι είναι άνω των 85

by MANOS FARSARAKHS

Τελευταία Ενημέρωση:

Λίγο μετά τις 8 το πρωί ξεκίνησε σήμερα ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού στα οκτώ Νοσοκομεία της Κρήτης.

Από νωρίς το πρωί υπερήλικες, άνω των 85 ετών, καταφθάνουν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ηρακλείου συνοδευόμενοι από συγγενικά τους πρόσωπα, προκειμένου να εμβολιαστούν.

Χαμογελαστή βγήκε από το εμβολιαστικό κέντρο του ΠΑΓΝΗ η 89χρονη Πηνελόπη Βεληβασάκη. Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ, είναι ευχαριστημένη, καθώς ελπίζει ότι σύντομα θα νιώθει ασφαλής και θα μπορεί να αγκαλιάζει τα παιδιά και τα εγγόνια της.

Σύμφωνα με τον διοικητή του ΠΑΓΝΗ, Γιώργο Χαλκιαδάκη, σε τέσσερις εμβολιαστικές γραμμές έχει προγραμματιστεί να εμβολιαστούν 65 υπερήλικες και 125 υπάλληλοι του Νοσοκομείου.

Ευτυχής που έκανε το εμβόλιο δηλώνει και η 91 ετών Αλεξάνδρα Πετραλή. Όπως είπε, έχει να βγει από το σπίτι της από την αρχή της πανδημίας και πλέον ελπίζει, ότι σύντομα θα είναι ασφαλής και θα μπορεί να συναντήσει συγγενείς και γνωστούς και να έχει ξανά μια φυσιολογική ζωή.

Σύμφωνα με την διοικήτρια της ΥΠΕ Κρήτης, Λένα Μπορμπουδάκη, στις 20 του μήνα θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί στην ηλικιακή ομάδα άνω των 85, σε 16 μονάδες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας σε αστικές περιοχές και των τεσσάρων Περιφερειακών ενοτήτων του νησιού, ενώ στην συνέχεια θα προστεθούν και άλλα εμβολιαστικά κέντρα.

πηγή: www.ert.gr

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...