Ξεκινάει η 2η δόση του εμβολίου-Την αρχή κάνει ο Πρωθυπουργός και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Τελευταία Ενημέρωση:

Οι εμβολιασμοί στη χώρα μας προχωράνε, ενώ έχουμε φτάσει τους 79744 από τις 27 Δεκεμβρίου, οπότε ξεκίνησαν. Σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κάνουν και τη δεύτερη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

Στις 8:30 το πρωί ο Πρωθυπουργός στο νοσοκομείο «Αττικόν» και στις 10:00 η Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Κατά την πρώτη ημέρα έναρξης των εμβολιασμών του γενικού πληθυσμού, είχαν κλείσει ραντεβού για να εμβολιαστούν 3.777 ηλικιωμένοι. Δεν προσήλθαν οι 733, ίσως λόγω και των άσχημων καιρικών συνθηκών.

Στη θέση τους εμβολιάστηκαν γιατροί από τις λίστες των Ιατρικών Συλλόγων, ώστε καμία δόση να μην πάει χαμένη. Αυτό θα συνεχιστεί μέχρι να ενεργοποιηθεί η λίστα αναμονής των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων για την αναπλήρωση των ραντεβού.

Χθες, εν τω μεταξύ, Κυριακή 17/1/2021, ανακοινώθηκαν 237 κρούσματα του κορονοιού στη χώρα μας. Από αυτά τα 94 εντοπίζονται στην Αττική και τα 31 στη Θεσσαλονίκη. Επίσης, είχαμε 28 θανάτους, ενώ 320 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

ΠΗΓΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...