Κορωνοϊός: Έτσι είναι στην πραγματικότητα ο SARS-CoV-2

by MANOS FARSARAKHS

Τελευταία Ενημέρωση:

Η πρώτη φωτογραφική απεικόνιση του ιού που προκάλεσε συναγερμό σε ολόκληρο τον πλανήτη

Έχουμε δει ξανά εικόνες του κορωνοϊού που βασίζονται σε επιστημονικά δεδομένα, στην πραγματικότητα όμως πρόκειται για μοντέλα απεικόνισης του ιού. Πώς όμως μοιάζει στην πραγματικότητα ο κορωνοϊός;

Η εταιρεία Nanographics παρουσιάζει την πραγματική εικόνα του κορονοϊού σε 3D μορφή.

«Οι ιοί είναι πολύ μικροί. Χίλιοι ιοί στη σειρά δίπλα δίπλα θα είχαν και πάλι το πάχος μιας μοναδικής τρίχας. Όταν οι ερευνητές ψάχνουν τρόπους για να καταπολεμήσουν τον ιό, χρησιμοποιούν αναλυτικά 3D μοντέλα. Μπορούμε όμως να δούμε τον κορωνοϊό στην πραγματικότητα;», αναφέρεται στο κείμενο που συνοδεύει το βίντεο και συμπληρώνεται πως χάρη στην τεχνολογία της κρυογονικής ηλεκτρονικής μικροσκοπίας (cryo-EM) οι επιστήμονες μπορούν.

Οι ερευνητές αναφέρουν πως χρησιμοποίησαν προηγμένους αλγορίθμους οπτικοποίησης για να μας δείξουν την πιο λεπτομερή εικόνα ενός πραγματικού SARS-CoV-2, σε 3D μορφή.

Πριν από δύο ημέρες έγινε γνωστό πως η πανδημία του νέου κορωνοϊού έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 2.000.000 ανθρώπους στον κόσμο, από τότε που το γραφείο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στην Κίνα ανακοίνωσε την εμφάνιση της νόσου, στα τέλη Δεκεμβρίου του περασμένου έτους.

Περισσότερα από 94.450.660 κρούσματα έχουν διαγνωστεί επισήμως από την αρχή της πανδημίας, εκ των οποίων τουλάχιστον 57.561.300 θεωρείται σήμερα ότι έχουν αποθεραπευτεί.

Πηγή: newsbeast.gr

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...