AstraZeneca: Έρευνα στο εργοστάσιο εμβολίων κατόπιν αιτήματος της Κομισιόν

Ο Ομοσπονδιακός Οργανισμός Φαρμάκων διενήργησε επιθεώρηση στον τόπο παραγωγής εμβολίων της AstraZeneca στο Βέλγιο

Κατόπιν αιτήματος της Κομισιόν, ο Ομοσπονδιακός Οργανισμός Φαρμάκων διενήργησε επιθεώρηση στον τόπο παραγωγής εμβολίων της AstraZeneca στο Βέλγιο αναφέρει η βελγική εφημερίδα De Standaard και συμπληρώνει ότι αυτό επιβεβαιώνεται από το γραφείο του υπουργού Υγείας Φρανκ Βαντενμπρούκε. Ο στόχος είναι «να βεβαιωθούμε ότι η καθυστέρηση παράδοσης των εμβολίων οφείλεται πράγματι σε πρόβλημα παραγωγής στη μονάδα του Βελγίου», σύμφωνα με το γραφείο του Υπουργού Υγείας.

Η επιθεώρηση, σημειώνει η De Standaard, διεξήχθη σε συνεργασία με άλλες χώρες, «έτσι ώστε να υπάρχει πλήρης διαφάνεια και αντικειμενικότητα», λέει εκπρόσωπος του Βαντενμπρούκε προσθέτοντας ότι «Βέλγοι εμπειρογνώμονες εξετάζουν τώρα τα στοιχεία που συλλέχθηκαν, μαζί με εμπειρογνώμονες από την Ολλανδία, την Ιταλία και την Ισπανία». Παράλληλα, όπως αναφέρει το άρθρο, θα συνταχθεί έκθεση το συντομότερο δυνατό, αν και μπορεί να απαιτηθούν «μερικές ημέρες».

Ένταση με φαρμακευτικές για το εμβόλιο κορονοϊού

Τις τελευταίες εβδομάδες η ένταση μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των εταιρειών παραγωγής του εμβολίου κατά του κορονοϊού βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα. Πρόσφατο κεφάλαιο είναι αυτό που άνοιξε με την ανακοίνωση της AstraZeneca πως θα μειώσει κατά 60% τις παραδοτέες δόσεις του εμβολίου, επικαλούμενη προβλήματα στην παραγωγή.

Επιπλέον, η Ευρωπαϊκή Ενωση είναι ενοχλημένη, καθώς υποψιάζεται πως μέρος των εμβολίων που προορίζονταν για τα 27 κράτη-μέλη της κατέληξε σε άλλες χώρες. Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Πασκάλ Σοριότ, όμως, διέψευσε κατηγορηματικά πως έγινε κάτι τέτοιο. Ο ίδιος επεσήμανε πως η συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών δεν είναι δεσμευτική ως προς το χρονικό πλαίσιο παράδοσης των εμβολίων κατά του κορονοϊού.

Πηγή:ethnos.gr

Υγεία - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ