Κορωνοϊός: «Βράζει» η ενδοχώρα του Ηρακλείου – Συνεχίζονται τα rapid test

Petite Perle 300×250

Τι λένε οι δήμαρχοι των «επίμαχων» περιοχών

Δεκάδες είναι τα κρούσματα του κορωνοϊού που έχουν εντοπιστεί τις τελευταίες ημέρες στην ενδοχώρα της περιφερειακής ενότητας Ηρακλείου προκαλώντας ανησυχία στους τοπικούς και υγειονομικούς φορείς.

Μάλιστα, τις τελευταίες ημέρες γίνεται πλήθος ελέγχων σε αυτές τις περιοχές από κλιμάκια του ΕΟΔΥ προκειμένου να αποκτήσουν οι αρμόδιοι μία πιο καλή εικόνα για την διασπορά του κορωνοϊού.

20 κρούσματα στο δήμο Μινώα Πεδιάδος

20 είναι τα κρούσματα που έχουν εντοπιστεί τις τελευταίες ημέρες στο δήμο Μινώα Πεδιάδος.

«Χθες έγιναν 479 τεστ στην περιοχή και ευτυχώς όλα βγήκαν αρνητικά. Ήταν ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα απ' όλη την περιοχη», ανέφερε μιλώντας στο cretapost, ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος, Μανώλης Φραγκάκης ενώ παράλληλα τόνισε ότι δεν τηρούνται με ευλάβεια τα μέτρα.

«Το θέμα είναι πως η κοινωνία ξεχνιέται και δεν εφαρμόζει τα μέτρα. Υπάρχουν άνθρωποι που είναι τυπικοί και τηρούν με ευλάβεια τα μέτρα, υπάρχουν όμως και άλλοι που ξεχνιούνται. Πηγαίνουν στα μνημόσυνα, χαιρετιούνται, αγκαλιάζονται χωρίς να σκέφτονται ότι υπάρχει αυτός ο σοβαρός ιός. Καταλαβαίνω ότι υπάρχει κόπωση ωστόσο πρέπει όλοι να κάνουμε υπομονή και να τηρούμε τα μέτρα για την ασφάλεια την δική μας και των γύρω μας», επεσήμανε σχετικά ο κ. Φραγκάκης.

Πόσα κρούσματα εντοπίστηκαν στο δήμο Αρχανών – Αστερουσίων

Μία σημαντική εστία κορωνοϊού φαινόταν πως δημιουργούνταν τις τελευταίες ημέρες σε χωριό του δήμου Αρχανών – Αστερουσίων.

Ωστόσο, τα σημερινά τεστ έδειξαν πως η κατάσταση φαίνεται πως μπορεί να ελεγχθεί.

«Στο επίμαχο χωριό έχουμε περίπου 7 με 8 κρούσματα, τα υπόλοιπα 7 κρούσματα κατάγονται από το συγκεκριμένο χωριό αλλά μένουν σε άλλες περιοχές της περιφερειακής ενότητας. Οι περισσότεροι είναι σε κατ' οίκον καραντίνα ενώ τρία άτομα νοσηλεύνται στο νοσοκομείο», ανέφερε μιλώντας στο cretapost ο δήμαρχος Αρχανών – Αστερουσίων, Μανώλης Κοκοσάλης και συνέχισε: «Δύο μέρες τώρα πραγματοποιούμε τεστ και εξ όσων γνωρίζω είναι αρνητικά. Από την επίμαχη περιοχή πήγαν τουλάχιστον 70 άτομα τα οποία είναι αρνητικά στον κορωνοϊό γεγονός που σημαίνει ότι θα ελεγχθεί η κατάσταση. Είναι βέβαια κάποιοι άνθρωποι που περιμένουμε να κάνου τεστ και αποτελούν στενές επαφές. Αν και αυτά είναι αρνητικά τότε η εικόνα θα είναι πολύ καλή και δεν θα ξεφύγει η κατάσταση».

Αξίζει να σημειωθεί πως ήδη η δημοτική αρχή είναι σε επικοινωνία με τους αρμόδιους φορείς προκειμένου να γίνουν επιπλέον τεστ.

«Ήδη ερχόμαστε σε συνεννοήση με τους αρμόδιους φορείς προκειμένου να γίνουν επιπλέον τεστ σε άλλες εστίες στην ευρύτερη περιοχή της Πεδιάδος για να έχουμε μία πιο ακριβή εικόνα. Βέβαια συνεχώς γίνονται τεστ στα κέντρα Υγείας, δεν έχουν σταματήσει καθόλου επειδή υπάρχει και μία ανησυχία στον κόσμο. Το θετικό είναι πως και τα δείγματα των δύο τελευταίων ημέρων που ελέγχθηκαν είναι όλα αρνητικά. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως εφησυχάζουμε. Αυτή η εστία που βλέπετε τώρα δημιουργήθηκε από ένα άτομο που μέσα σε ελάχιστο χρόνο, περίπου 10 ημερών, προκάλεσε τη διασπορά», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κοκοσάλης.

Αξίζει να σημειωθεί πως και στην τοπική κοινωνία του δήμου Αρχανών – Αστερουσίων δεν τηρούνται όπως πρέπει τα μέτρα.

«Δυστυχώς, η τοπική κοινωνία δεν τηρεί τα μέτρα. Έχουν εφησυχαστεί και κάποιοι πιστεύουν πως στο χωριό δεν πρόκειται να τους αγγίξει ο κορωνοϊός. Γι' αυτό και υπήρξε και η διασπορά. Γιατί αν τηρούνταν τα μέτρα θα είχαμε το γεγονός αλλά δεν θα υπήρχε τόσο μεγάλη διασπορά», ανέφερε σχετικά ο κ. Κοκοσάλης.

Κρούσματα και στο Μπαλί

Νέα κρούσματα εντοπίστηκαν χθες στην περιφερειακή ενότητα Ρεθύμνου και συγκεκριμένα στο Μπαλί.

«Στο Μπαλί βρέθηκε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που πραγματοποίησε τεστ. Από τα τεστ εντοπίστηκαν έξι θετικά κρούσματα. Τα πέντε τα γνωρίζαμε και τα υπολογίζαμε. Το έκτο δεν το ξέραμε. Έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες ιχνηλάτησης των στενών επαφών του συγκεκριμένου κρούσματος», επεσήμανε μιλώντας στο cretapost, ο δήμαρχος Μυλοποτάμου, Δημήτρης Κόκκινος λέγοντας πως στην περιοχή υπάρχουν και άλλα κρούσματα.

«Γενικότερα στην περιοχή έχουμε κάποια διάσπαρτα κρούσματα τα οποία και μας ανησυχούν. Σήμερα θα γίνουν τεστ τα Λειβάδια προκειμένου να αποκτήσουμε μία πιο καλή εικόνα», τόνισε ο δήμαρχος Μυλοποτάμου.

Rapid test σήμερα στα Ανώγεια

Rapid test σε πεζούς θα πραγματοποιηθούν σήμερα από κλιμάκια του ΕΟΔΥ στα Ανώγεια Ρεθύμνου.

Οι δειγματοληψίες στα Ανώγεια θα διεξαχθούν στην πλατεία του Δημαρχείου Ανωγείων, από τις 09:30 έως τις 12:30.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τις τελευταίες ημέρες έχουν εντοπιστεί περίπου δέκα κρούσματα στα Ανώγεια.

«Αυτή τη στιγμή στην περιοχή των Ανωγείων έχουν εντοπιστεί δέκα περίπου κρούσματα την τελευταία εβδομάδα. Γι' αυτόν τον λόγο πραγματοποιούνται σήμερα rapid test σε πεζούς από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ», επεσήμανε μιλώντας στο cretapost, ο δήμαρχος Ανωγείων, Σωκράτης Κεφαλογιάννης ενώ τόνισε και την ιδιαιτερότητα που έχει η περιοχή.

«Στα Ανώγεια έχουμε έντονους κοινωνικούς δεσμούς καθώς υπάρχουν μεγάλες οικογένειες που έχουν στενές σχέσεις. Αντιλαμβάνεστε ότι η οποιαδήποτε ανακοίνωση κρούσματος προκαλεί ανησυχία. Με τα rapid test θα επιχειρήσουμε να αποκτήσουμε μια καλύτερη εικόνα για την διασπορά στην περιοχή», τόνσιε σχετικά ο κ. Κεφαλογιάννης.

Πηγή: cretapost.gr

Υγεία - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ