Έρχονται δικαστικές εξελίξεις στις υποθέσεις κακοποίησης στο θέατρο

Petite Perle 300×250

Από ώρα σε ώρα αναμένεται το ένταλμα για τη σύλληψή του πρώην καλλιτεχνικού Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου

Ραγδαίες αναμένονται οι εξελίξεις στην υπόθεση του πρώην Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη και τις καταγγελίες κακοποίησης που έχουν γίνει εις βάρος του, που ουσιαστικά επιβεβαίωσε η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η Αστυνομία είναι έτοιμη ώστε σε περίπτωση που εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για τον γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη ακόμα και σήμερα, να δράσει άμεσα.

Όπως αναφέρθηκε στην εκπομπή «Κάτι τρέχει με τη Μάριον», ο εισαγγελέας που χειρίζεται την υπόθεση των καταγγελιών είναι έτοιμος να εκδώσει ένταλμα σύλληψης κατά του μηνυόμενου, χωρίς να περιμένει την κατάθεση του Σπύρου Μπιμπίλα, ο οποίος τη Δευτέρα αναμένεται να καταθέσει για τις καταγγελίες που έχουν φτάσει στο ΣΕΗ.

Μετά τη νέα μήνυση που κατέθεσε χθες 25χρονος, που καταγγέλλει ότι έπεσε θύμα βιασμού στα 14 χρόνια του (αδίκημα που δεν έχει παραγραφεί), αλλά και την κατάθεση σημαντικής μάρτυρος στον εισαγγελέα Πρωτοδικών, οι εξελίξεις αναμένονται καταιγιστικές.

Ήδη σε βάρος του έχουν υποβληθεί 3 μηνύσεις, ενώ άμεσες εκτιμάται πως θα είναι οι επόμενες κινήσεις της Δικαιοσύνης μετά τη σημαντική κατάθεση που έλαβε η Εισαγγελία Πρωτοδικών, πιθανότατα από γυναίκα, η οποία φέρεται να γνωρίζει συγκεκριμένα γεγονότα, χωρίς να έχει την ιδιότητα του θύματος.

Το θέμα έχει πάρει και πολιτικές προεκτάσεις, πυροδοτώντας σκληρή αντιπαράθεση.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ