Ερώτηση Γιώργου Λογιάδη για την ιδιωτικοποίηση του λιμένα Ηρακλείου

Θέμα: Έντονες οι αντιδράσεις για την ιδιωτικοποίηση του λιμένα Ηρακλείου

Σε κοινή επιστολή των Διοικητικών Συμβούλιων του σωματείου ιδιοκτητών σκαφών αναψυχής Κρήτης «Νέαρχος», του συλλόγου επαγγελματιών αλιέων Ηρακλείου, του Παγκρήτιου ομίλου φουσκωτών σκαφών, του συλλόγου ιδιοκτητών ερασιτεχνικών αλιευτικών σκαφών νομού Ηρακλείου και του σωματείου φίλων νήσου Ντίας, εκφράζεται η ανησυχία σχετικά με την αλλαγή πολλών παραμέτρων στην χρήση του χώρου, που θα επηρεάσουν αναπόφευκτα το δημόσιο χαρακτήρα του Ενετικού Λιμανιού της πόλης, λόγω τον όσον δημοσιεύθηκαν σχετικά με την άμεση εφαρμογή σχεδίων για την πώληση του λιμανιού σε επενδυτές.

Ως Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων και Σωματείων των οποίων τα μέλη του δραστηριοποιούνται  στο Ενετικό λιμάνι επαγγελματικά ή ιδιωτικά, αλλά κυρίως εκπροσωπώντας ένα μεγάλο μέρος της τοπικής κοινωνίας που πιστεύει ότι «Η πολιτιστική και ιστορική κληρονομιά του τόπου δεν πωλείται, δεν μεταβιβάζεται και δεν ανταλλάσσεται, αντιθέτως πρέπει  να προστατεύεται,  να διατηρείται και να παραδίδεται στις επόμενες  γενιές αλώβητη από οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα», αιτούνται:

Α. Την εξαίρεση του Ενετικού Λιμένος Ηρακλείου από τη δικαιοδοσία των επενδυτών, ως, αφενός, τόπο αρχαιολογικής αναφοράς και μακραίωνης παράδοσης και, αφετέρου, ως σημείο ελεύθερης δραστηριοποίησης των πολιτών του Ηρακλείου.

Β. Την δημιουργία φορέα διαχείρισης όπου θα αναλάβει τον Ενετικό Λιμένα και θα φροντίζει για την εύρυθμη λειτουργία του χώρου και των ελλιμενισμένων. 

Το ΜέΡΑ 25 στηρίζει το αίτημα καθώς  είναι κάθετο αντίθετο σε κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης του Λιμένα Ηράκλειου και στην ιδιωτικοποίηση των υποδομών γενικότερα 

Ερωτάσθε κ.κ. Υπουργοί:

Θα προχωρήσει η κυβέρνηση στην άμεση των για τη διάσωση του Ενετικού λιμανιού;

Ο ερωτών βουλευτής

Γεώργιος Λογιάδης

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ