Θλίψη και πένθος για ένα σπουδαίο Κρητικό της Αθήνας! "Έσβησε" ο Αριστείδης Κλάδος…

Petite Perle 300×250

Πέθανε ο Αριστείδης Ιωάννου Κλάδος σε ηλικία 92 ετών. Η κηδεία θα γίνει αύριο Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου  στις 14.00 στο κοιμητήριο Χαλανδρίου. Η κηδεία του θα γίνει σύμφωνα με όλους τους κανόνες προστασίας κατά του Covid-19.

-Ο εκλιπών γεννήθηκε στις 21 Ιανουαρίου του 1929. Το 1961 γνωρίστηκε με τη γυναίκα του, Χάρη, που μαζί   με το πατέρα της Γιάννη Μακρίδη έχουν το «ΔΩΡΙΚΟ», ένα  από τους εκδοτικούς οίκους που κατάφεραν να  διαμορφώσουν  μια κατάσταση επιπέδου στην ελληνική αγορά  του βιβλίου την εποχή εκείνη.

Αμέσως μετά το γάμο του, ο Αριστείδης Κλάδος αποχωρεί πια δια παντός από τη Κρήτη και αναλαμβάνει πλέον τον «ΔΩΡΙΚΟ».

Με την σύζυγο του απέκτησαν  δύο κόρες τη Βαγγελιώ και τη Μαρία και 3 εγγόνια. Ζούσε στο Χαλάνδρι μέχρι σήμερα το πρωί που έφυγε στο κρεβάτι του από φυσικά αιτία και μέχρι πέρσι που ήρθε ο covid δε δεχόταν να παραιτηθεί και να αφήσει τον εκδοτικό και πήγαινε κανονικά για δουλειά παρά το προχωρημένο της ηλικίας του.

Αποχαιρετισμός του Πολιτιστικού Συλλόγου Σεισάρχων στον Αριστείδη Κλάδο.

"Αγαπητή Χάρη μας, Ευαγγελία και Μαρία, κουράγιο.

Το λάδι όλων μας στο Λυχνάρι κάποτε τελειώνει.

Ο Αριστείδης φεύγει πλήρης ημερών.

Έζησε, ζήσατε μαζί δύσκολα και καλά χρόνια. Αλλά έτσι είναι η ζωή.

Τα Θυμόμαστε όλα, γιατί η προσωπική εμπειρία του καθενός μας είναι η ιστορία του και η ιστορία δεν θέλει ωραιοποίηση,  τότε έχει αξία παραδείγματος η ζωή.

O Αριστείδης, μέσα από μία προοδευτική οικογένεια, σε δύσκολα χρόνια καταδιωκόμενος για τις ιδέες του, τις ιδέες εξανθρωπισμού του ανθρώπου, με μία παλιά παράφουσκομένη τσάντα, γύριζε γραφείο γραφείο στο Ηράκλειο πουλώντας βιβλία. Σιγά-σιγά τα κατάφερε με την δική σου, ακάματη και σταθερή συνδρομή Χάρη, στον πετυχημένο εκδοτικό οίκο σας, το Δωρικό.

Ο Δωρικός με τις πρωτοπόρες πολλές φορές εκδόσεις του, έδωσε την ουσιαστική λογοτεχνία, τη γνώση δηλαδή και βοήθησε στην πνευματική διαμόρφωση χιλιάδων ανθρώπων. Αγαπήσατε τα Σείσαρχα μαζί και εσύ, μη Σαρχιανή, και την αγάπη σας την εκδηλώσατε με το κτίσιμο του σπιτιού σας εκεί.

Για δεκαετίες περνούσατε πολλούς μήνες το χρόνο. Είσαστε δημιουργικοί φίλοι του χωριού και δραστήρια μέλη του πολιτιστικού Συλλόγου Σεισάρχων.  Θέλουμε να πιστεύουμε πως το φευγιό του Αριστείδη δεν θα σε απομακρύνει από τις επισκέψεις σου.

Αριστείδη Καλό ταξίδι. Οι Σαρχιανοί σε αποχαιρετούν και σου υπόσχονται να μην σε ξεχάσουν το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου

-Η ΑΝΩΓΗ απευθύνει θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

Πηγή: ΑΝΩΓΗ

Υγεία - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ