Αντίστροφη μέτρηση για Φιλιππίδη

Petite Perle 300×250

Εντός των επόμενων 15 ημερών καλείται ο Πέτρος Φιλιππίδης να δώσει εξηγήσεις στο πειθαρχικό συμβούλιο του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών για εννέα συνολικά καταγγελίες που έχουν κατατεθεί εις βάρος του.

Οι σχετικοί φάκελοι βρίσκονται μέσω του προέδρου του πειθαρχικού οργάνου του Σωματείου Πασχάλη Τσαρούχα και στην Εισαγγελία, και αποτελούν πλέον μέρος της ποινικής δικογραφίας που έχει σχηματιστεί για τον γνωστό ηθοποιό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Reader.gr οι καταγγελίες αυτές που περιλαμβάνουν από βιασμό μέχρι λεκτική βία, περιήλθαν σε γνώση του από το ΣΕΗ την περασμένη Πέμπτη. Βάσει του κανονισμού, εντός 15 ημερών που ξεκινούν από την ημέρα της επίδοσης των καταγγελιών θα πρέπει να έχει δώσει εξηγήσεις για όσα του αποδίδονται.

Την ίδια ώρα προς ολοκλήρωση βαίνει και η προκαταρκτική εισαγγελική έρευνα εις βάρος του την οποία διενεργεί ο εισαγγελέας Κώστας Σπυρόπουλος.

Εφόσον δεν υπάρξουν άλλες καταγγελίες τις αμέσως επόμενες ημέρες, ο εισαγγελικός λειτουργός θα τον καλέσει και αυτός να δώσει εξηγήσεις. Κι όχι βέβαια για πειθαρχικά παραπτώματα όπως το ΣΕΗ αλλά για τρεις πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα: βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού.

Η απόπειρα βιασμού που ήταν τελικώς βιασμός

Ειδικότερα, ο βιασμός φέρεται να τελέστηκε το 2008. Η καταγγελία της παθούσας ήταν για απόπειρα βιασμού, ωστόσο κατά την νομική εκτίμηση μετά την κατάθεσή της στον εισαγγελέα η πράξη της πεολειχίας που την ανάγκαζε να προβαίνει επί ένα μήνα συνιστά βιασμό.

Η καταγγέλλουσα, ταξιθέτρια στο θέατρο που έπαιζε εκείνη την περίοδο ο Πέτρος Φιλιππίδης, έχει πει πως όλα ξεκίνησαν με ένα χάιδεμα στο χέρι.

Ομως ο ηθοποιός δεν περιορίστηκε σε αυτό αφού πολύ σύντομα της πρόσφερε ρόλο με αντάλλαγμα την παραπάνω σεξουαλική πράξη.

Αρχικά η κοπέλα δεν ενέδωσε. Στη συνέχεια όμως, όπως παραδέχεται, το έκανε συναινετικά αρκετές φορές κατά τη διάρκεια του μήνα. Ωστόσο ποτέ δεν πήρε τον ρόλο που της υποσχέθηκε με την παθούσα να καταγγέλλει ότι της ασκήθηκε ψυχολογική βία.

Απειλές

Η μία απόπειρα βιασμού που έχει μπει επίσης στο εισαγγελικό «μικροσκόπιο», φέρεται να τελέστηκε το 2010. Θύμα η Σ. Μ., η οποία κατέθεσε στον εισαγγελέα την Παρασκευή 5 Μαρτίου. Όπως είπε γνωρίστηκε με τον Πέτρο Φιλιππίδη μέσω ενός κοινού γνωστού. Εκείνος της υποσχέθηκε ρόλο τόσο στο θέατρο όσο και στην τηλεόραση, υπόσχεση που η 27χρονη τότε κοπέλα είδε ως μεγάλη ευκαιρία καθώς είχε μόλις ξεκινήσει να κάνει τα πρώτα της βήματα στο καλλιτεχνικό χώρο. Όπως πολύ γρήγορα φάνηκε όμως οι προθέσεις του ήταν άλλες. Προσπάθησε να τη βιάσει κι όταν είδε πως αυτή δεν υποκύπτει της έκλεισε όποια επαγγελματική πόρτα χτυπούσε στη συνέχεια ενώ για μεγάλο διάστημα της είχε κάνει τη ζωή αφόρητη μέσω συνεχών, απειλητικών και ανήθικων τηλεφωνημάτων.

«Με έπαιρνε συνέχεια, από απόκρυψη ή από διαφορετικά νούμερα και μου έλεγε βρομόλογα, μου έλεγε τι ήθελε να του λέω… Μου έλεγε «μην τολμήσεις να το κλείσεις, ξέρω που μένεις, θα με βρεις μπροστά σου. Θα κάνεις ό,τι σου λέω». Μου μίλαγε χυδαία και βρώμικα! Μου ζήταγε να βρεθούμε και του έλεγα ξανά και ξανά ότι αυτό αποκλείεται και τον ικέτευα να μη με ξαναπάρει. Είχε τύχει να με πάρει σε στιγμές που ήμουν με τη μητέρα μου ή τον σύντροφό μου με παρέα κι έπρεπε να τον ακούω και να του ψιθυρίζω ό,τι είχε ανάγκη να ακούσει.

Οι τηλεφωνικές επιθέσεις κράτησαν ένα μεγάλο διάστημα, που μου φάνηκε αιώνας. Με έπαιρνε πολλές φορές αργά τη νύχτα ή μεσημέρι. Ο σύντροφός μου είχε φύγει από το σπίτι πια κι επειδή φοβόμουν, πήγαινα κι έμενα στη μητέρα μου κάποιες φορές.

Ώσπου ξαφνικά σταμάτησε επιτέλους να με παίρνει. Ωστόσο η ζωή μου είχε αλλάξει ριζικά… δεν αναζητούσα πια δουλειά. Ήμουν σίγουρη ότι καταστράφηκα, ότι δεν θα ξαναπαίξω στο λατρεμένο μου θέατρο… Ήμουν ένα φάντασμα… Είχα κατάθλιψη και συνεχείς κρίσεις πανικού. Δυστυχώς όμως, έκανε τις απειλές του πραγματικότητα και τον βρήκα ως εμπόδιο μπροστά μου, δύο φορές. Με «χτύπησε» ύπουλα και κρυφά! Από θέση ισχύος! Είναι γνωστό ότι λόγω της επαγγελματικής του δικτύωσης έχει τέτοια δυνατότητα».

Η τρίτη καταγγελία από την Α.Γ. αφορά επίσης απόπειρα βιασμού. Όπως κατέθεσε η κοπέλα, συναντήθηκε με τον ηθοποιό και σκηνοθέτη τον Αύγουστο του 2018 προκειμένου να συζητήσουν για δουλειά. Όμως και σε αυτή την περίπτωση η εξέλιξη ήταν διαφορετική. Η γυναίκα μπήκε στο αυτοκίνητό του για να την επιστρέψει στο σπίτι της μετά το ραντεβού τους, αλλά εκείνος την οδήγησε με το αμάξι σε αδιέξοδο δρομάκι στο Παλαιό Ψυχικό κι επιχείρησε να τη βιάσει.

«Πάτησε το κεντρικό κλείδωμα και άρχισε να απλώνει το χέρι του πάνω μου και να μου σηκώνει το φόρεμα. Του άρπαξα τα χέρια και του είπα να σταματήσει. "Κόφ' το! Θα σε βγάλω στα κανάλια". Γέλαγε και χαϊδευόταν! "Τα @@ θα μου κλάσουν τα κανάλια!"» είπε. «Τον έβλεπα να ξεφεύγει. Άνοιξε το παντελόνι και άρχισε να αυνανίζεται. Είχε ιδρώσει και ήταν απαίσιος. Του φώναζα να ανοίξει τις πόρτες. Με έπιασε από τον σβέρκο και με τράβηξε πάνω του. Ο σιχαμένος! Δεν ξέρω… Ίσως θα έπρεπε να τον δαγκώσω με λύσσα και να του κάνω ζημιά. Ούτε αυτό, όμως, άντεχα να κάνω εκείνη τη στιγμή. Έκανα πως παθαίνω κρίση. Χτυπιόμουν. Χέρια, πόδια, γόνατα, αγκώνες. Υστερία. Σοκ. Κρίση. Στην αρχή τού άρεσε. Έβαζε περισσότερη δύναμη και πόθο. "Πάρ' τον! Πάρ' τον στο στόμα" μου έλεγε σχεδόν αυτιστικά. Μετά από λίγα λεπτά, και αφού είχε δίπλα του ένα αγρίμι, άνοιξε την πόρτα και με πέταξε έξω απ' το αυτοκίνητο. Έπεσα με τα γόνατα. "Αντε γαμ… που θες και ρόλο!"» αναφέρει στην περιγραφή της η καταγγέλλουσα.

Πηγή : www.reader.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ