Πρίαμος Ιερωνυμάκης: Ο αγώνας ενάντια στους δασικούς χάρτες είναι όλης της κοινωνίας

Petite Perle 300×250

Λάβρος εμφανίστηκε σε δηλώσεις του στη Φωνή του Μαλεβιζίου ο πρόεδρος της Παγκρήτιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα ενάντια στους δασικούς χάρτες, Πρίαμος Ιερωνυμάκης, αναφορικά με τις χθεσινές κυβερνητικές αποφάσεις που αφορούν στην προσπάθεια υφαρπαγής της ιδιοκτησίας χιλιάδων πολιτών με όχημα τους δασικούς χάρτες.

Δεν άγγιξαν το πρόβλημα ούτε καν συζήτησαν τις προτάσεις μας, ανέφερε ο κ. Ιερωνυμάκης και πρόσθεσε πως οι δασικοί χάρτες με τον τρόπο που καταρτίστηκαν δεν αφορούν μόνο σε αγρότες και κτηνοτρόφους αλλά στο σύνολο της κοινωνίας.

Επιχειρούν μέσω των δασικών χαρτών να περάσουν τη γη μας στο ΤΑΙΠΕΔ και τους δανειστές ερημώνοντας την Κρήτη αφού θα αποδομήσουν το ανθρωπογενές περιβάλλον και θα αποστερήσουν τη σύνδεση του ανθρώπου με τη φύση και τη γη του, κάτι που υπάρχει εδώ και τόσες γενιές, αναφέρει.

Ο κ. Ιερωνυμάκης τόνισε πως τόσο καιρό οι θεσμικοί φορείς περίμεναν να δουν πως θα αντιδράσει η Κυβέρνηση απέναντι στα λάθη που έγιναν με τους δασικούς χάρτες και τώρα που είδαν απλά μια εξάμηνη παράταση πρέπει να ενισχύσουν τις τάξεις της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα και όλοι μαζί να παλέψουν για να αποσυρθούν οι χάρτες.

«Όλοι μας περιμέναμε μια σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό να έβγαζε μια απόφαση ουσίας, όμως αυτό δεν έγινε και πλέον ο κόσμος έχει καταλάβει τα σχέδια τους και το νιώθουμε αυτό από τα μηνύματα υποστήριξης που λαμβάνουμε στον αγώνα που ξεκινήσαμε», υπογράμμισε ο ίδιος και πρόσθεσε «Αν τα πράγματα ήταν διαφορετικά απ αυτά που τόσο καιρό λέμε για τους χάρτες γιατί δε βγήκε κανείς να μας διαψεύσει και να δεσμευθεί πως οι περιουσίες μας δεν θα καταλήξουν στο Υπερταμείο;»

Στο σημείο αυτό ο Πρίαμος Ιερωνυμάκης ανέφερε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα από πού συμβαίνει στα μικρότερα νησιά. Όπως λέει, στη Μύκονο και τη Σαντορίνη που υπάρχει το ίδιο καθεστώς ιδιοκτησίας με την Κρήτη και ανάλογη βλάστηση δεν υπάρχει καθόλου δασικός και χορτολοβαδικός χαρακτήρας ενώ στα άλλα νησιά των Κυκλάδων σχεδόν όλες οι εκτάσεις χαρακτηρίζονται χορτολιβαδικές και δασικές.

Στη δε Κρήτη διαβάζοντας τους χάρτες βλέπουμε, για παράδειγμα, στα νότια παράλια έκταση 300 στρεμμάτων που ανήκει σε μεγαλοεπιχειρηματία της Αθήνας αποχαρακτηρισμένη και ακριβώς δίπλα της όλη την υπόλοιπη έκταση, που δεν του ανήκει,  να είναι χαρακτηρισμένη χροτολοβαδική.

Ο πρόεδρος της Παγκρήτιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα, δηλώνει πως είναι ξεκάθαρα τα  ενεργειακά σχέδια των δανειστών  κι αν τώρα υποχωρήσουμε στο θέμα των δασικών χαρτών σύντομα ούτε εμείς ούτε η ίδια η Κυβέρνηση θα έχει λόγο πάνω στο «πτώμα της Κρήτης», όπως θα εξελιχθεί το νησί μας αν αποδεχθούμε πως σε ποσοστό 60% η γη του είναι δασική και δεν ανήκει σε αυτούς που την καλλιεργούν και την φροντίζουν ολόκληρες γενιές.

Τέλος ο κ. Ιερωνυμάκης επισημαίνει πως ο αγώνας αυτός είναι όλης της κοινωνίας αφού αν χαθεί η ιδιοκτησία από τα χέρια των ανθρώπων της και περάσει στα χέρια λίγων εταιρειών όλη η αλυσίδα της οικονομίας θα σπάσει, δεν θα έχουν δουλειά ούτε τα καταστήματα ούτε οι υπόλοιπες μικρές επιχειρήσεις.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ