Self tests στα σχολεία: Πόσα θετικά κρούσματα βρέθηκαν στην Κρήτη;

Petite Perle 300×250

Άνοιξαν σήμερα 12/4 τα Λύκεια και στην Κρήτη και οι μαθητές επέστρεψαν στις αίθουσες ωστόσο έχοντας ανα χείρας τις βεβαιώσεις ότι είναι αρνητικοί στον κορωνοϊό.

Μάλιστα τα αποτελέσματα των self tests έδειξαν ότι βρέθηκαν θετικοί συνολικά 24 μαθητές και 1 εκπαιδευτικός στην Κρήτη. Οι ειδικοί θεωρούν ότι με τα τεστ μπορεί να υπάρξει έγκαιρη διάγνωση και να εμποδιστεί έως ένα βαθμό η εξάπλωση του ιού στα σχολεία, αρκεί να αποδειχθεί ότι είναι αξιόπιστα και να γίνουν με σωστό τρόπο.

Ελάχιστοι μαθητές δεν διέθεταν βεβαίωση

Σύμφωνα με τον Περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης Κρήτης κ.Καρτσωνάκη μικρός ήταν ο αριθμός των μαθητών που δεν διέθεταν τη βεβαίωση για να μπουν στις σχολικές αίθουσες και όλα κύλησαν ομαλά κατά την πρώτη ημέρα έναρξης των μαθημάτων.

Σε ότι αφορά στους μαθητές και εκπαιδευτικούς βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό θα πρέπει να υποβληθούν και σε μοριακό τεστ.

Επίσης από σήμερα και για τις επόμενες δύο εβδομάδες, τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας δικαιούνται συνολικά τέσσερα tests (δύο για κάθε εβδομάδα).

Ειδικότερα, από σήμερα, Δευτέρα, θα μπορούν να προμηθευτούν με μια επίσκεψη στο φαρμακείο δύο τεστ (θα γίνουν δύο καταχωρίσεις από τους φαρμακοποιούς), και την επόμενη εβδομάδα να παραλάβουν ακόμη ένα.

ΠΗΓΗ: neakriti.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ