Ο Μενέλαος Μποκέας για το μεγάλο στοίχημα του Δήμου, την ανάπλαση της Ελευθερίου Βενιζέλου (video)

Petite Perle 300×250

Για την ανάπλαση της Ελευθερίου Βενιζέλου μίλησε στον φακό της "Φωνή του Μαλεβιζίου" ο δήμαρχος Μενέλαος Μποκέας, τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα από τα πιο σημαντικά έργα που έχει βάλει ως στόχο η Δημοτική Αρχή.

Αρχικά ο κ. Μποκέας αναφέρθηκε στη δημόσια διαβούλευση, η οποία είναι μία διαδικασία που έχει δεσμευτεί η δημοτική Αρχή και θα ακολουθηθεί σε πάρα πολλά θέματα που αφορούν το μέλλον της περιοχής, καθώς όπως τονίζει "σε κάθε μας βήμα θέλουμε την άποψη των δημοτών, θέλουμε η γνώμη τους να καταγράφεται".

Ο κ. Μποκέας όσον αφορά στη διαβούλευση που λήγει την Κυριακή 18 Απριλίου, τόνισε ότι υπάρχει μία πρόταση που υπερισχύει, αλλά πολύ κοντά είναι και μία δεύτερη πρόταση. Ωστόσο, τόνισε εκτός από την ψηφοφορία είναι πολύ σημαντικές οι παρατηρήσεις και τα σχόλια που γίνονται από τους δημότες, τα οποία επεξεργάζεται η δημοτική Αρχή.

Όσον αφορά στην ανάπλαση της Ελευθερίου Βενιζέλου ο κ. Μποκέας μεταξύ άλλων αναφέρει ότι στόχος είναι να γίνει ένας δυνατός προορισμός, που θα συνδεθεί με την Αμμουδάρα και θα προσελκύσει επισκέπτες.

"Θέλουμε να δημιουργήσουμε μία πόλη με πρόσβαση για όλους, με ελεύθερο χώρο, μια πόλη που δεν θα αγανακτεί ο περαστικός να περάσει, αλλά θα είναι εύκολη η διέλευση πεζών και οχημάτων. Θα είναι μία αρμονική συμβίωση πεζών και οχημάτων και τα καταστήματα με βάση την ανάπλαση να αποκτήσουν μεγαλύτερες εισροές πελατών και να προσελκύσουν κόσμο που αυτή την στιγμή δεν επιλέγει το Γάζι ή το επιλέγει περιστασιακά. Εμείς θέλουμε να δυναμώσουμε μία δυνατή αγορά, όμως είμαστε σίγουροι ότι οι παρεμβάσεις που θα γίνουν, θα αναδείξουν τους κοινόχρηστους χώρους, θα επιτρέψουν στον δημότη να περπατήσει, στις οικογένειες να έρθουν στο Γάζι με ασφάλεια. Να έχουμε μία περιοχή και βιώσιμη και πολύ πιο δυναμική σε σχέση με αυτή που είναι σήμερα".

Όσον αφορά τις δύο ομάδες που έχουν δημιουργηθεί στο Γάζι, από τη μία οι κάτοικοι και από την άλλη οι καταστηματάρχες ο κ. Μποκέας αναφέρει ότι "Προσπαθούμε να ισορροπήσουμε αυτές τις απόψεις και να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον που όλοι θα μπορέσουν να συνυπάρξουν αρμονικά. Να μη δημιουργηθεί ζημιά προφανώς στα εμπορικά καταστήματα, αλλά να αυξήσουμε την εμπορικότητά τους, να τη δυναμώσουμε και ταυτόχρονα να δώσουμε τη δυνατότητα στον δημότη να έρθει στην περιοχή, να την περπατήσει και να νιώσει καλά στο κέντρο της πόλης μας".

Αναλυτικά όλη η συνέντευξη του δημάρχου Μενέλαου Μποκέα

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ