Περισσότερη ενημέρωση και διεκδίκηση ζήτησε η αντιπολίτευση κατά τη διάρκεια του απολογισμού

Petite Perle 300×250

 Η αντιπολίτευση μπορεί να μην άσκησε σκληρή κριτική στον απολογισμό του Δημάρχου,  σεβόμενη το γεγονός ότι πρώτος χρόνος της θητείας του ουσιαστικά πορεύτηκε με την πανδημία που καθήλωσε τη χώρα και τους  πολίτες έθεσε ωστόσο θέματα στο τραπέζι.

 Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Θανάσης Κύρκος, αναφέρθηκε στον ρόλο  του δημοτικού συμβουλίου, θέτοντας επί της ουσίας θέμα ελλιπούς ενημέρωσης.  Για αυτό  είναι ότι ακόμα η αντιπολίτευση δεν έχει ενημερωθεί εκτενώς για το έργο της ανάπλασης της  Ελευθερίου Βενιζέλου παρά το γεγονός ότι έχει θέσει το θέμα πολλές φορές, ήδη από τον περασμένο έτος.

Ο κ. Κύρκος είπε ότι είναι υποχρέωση όλων να αναβαθμίσουν τον ρόλο του δημοτικού συμβουλίου, που βάλλετε και θεσμικά από τις αποφάσεις της κυβέρνησης, που δίνει αρμοδιότητες στην Οικονομική  Επιτροπή, παραγκωνίζοντας το σώμα.

Ζήτησε η ενημέρωση των δημοτικών συμβούλων να είναι πιο τακτική και θεώρησε αδιανόητο η ενημέρωση τους για έργα ή δράσεις  να γίνεται είτε από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, είτε από τις ανακοινώσεις.     

«Πολλά από τα   έργα και τις δράσεις τα ακούνε πρώτη φορά  οι δημοτικοί σύμβουλοι. Θέλουμε τακτικότερη ενημέρωση.  Ο ρόλος των δημοτικών   συμβούλων είναι να ασκούν  κριτική αλλά και να υποβάλουν προτάσεις.  Πρέπει  να αναβαθμιστεί ο ρόλος του δημοτικού συμβούλιου πολλά πράγματα τα μαθαίνουμε από  τα ΜΜΕ και τις ανακοινώσεις Θέλουμε να γίνετε γόνιμος διάλογος», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Κύρκος. Όσον αφορά στην κρίση του επί του απολογισμού, ανέφερε ότι το επόμενο βήμα, μετά από τους  σχεδιασμούς είναι η υλοποίηση των έργων, με προτεραιότητα, όσα έχουν δρομολογηθεί από τα ανταποδοτικά.  

Είπε επίσης ότι για σειρά θεμάτων, όπως το θέμα της διαχείρισης των υδάτων, των Λινοπεραμάτων, της χερσαίας ζώνης, αλλά και με το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» η αντιπολίτευση θα συνεισφέρει με την ένωση των δυνάμεων.  


«Αναγνωρίζουμε ότι η δημοτική Αρχή,  πορεύθηκε στις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας.  Στο κομμάτι  των ανταποδοτικών  είμαστε στην ίδια  πλευρά.  Εδώ είμαστε για  να περάσουμε στο  στάδιο της  υλοποίησης και να δούμε πως αυτά τα ανταποδοτικά θα μετουσιωθούν σε έργα για τους δημότες».

Ο επικεφαλής της Λαϊκής  Συσπείρωσης Μιχάλης Χουστουλάκης  που είχε διαφωνήσει εξ΄ αρχής με το θέμα των ανταποδοτικών  επανέλαβε την υποχρέωση που έχει το κράτος για τη στήριξη των Δήμων και των δημοτών, ενώ καυτηρίασε το γεγονός ότι χρειάστηκαν 25 χρόνια για να κυρωθεί η πράξη εφαρμογής στην Αγία  Μαρίνα. Κάτι που οδήγησε στις  αυθαιρεσίες και στην άναρχη δόμηση.

Τέλος, ζήτησε περισσότερη διεκδίκηση για να γίνουν έργα και υποδομές για τις επόμενες γενεές.   

Ο δήμαρχος από την πλευρά του απάντησε στους επικεφαλής σε άλλα συμφωνώντας και σε άλλα διαφωνώντας, ενώ δεν δέχτηκε ότι έχει υποβαθμιστεί ο ρόλος του δημοτικού συμβουλίου και ότι δεν γίνεται συζήτηση για όλα τα θέματα και δη για τα μεγάλα.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ