«Σασμός» : Η νέα ερωτική δραματική σειρά του Alpha

Petite Perle 300×250

Μία υπερπαραγωγή για το πώς ο έρωτας μπορεί να νικήσει τη βεντέτα.

Δύο οικογένειες σε σύγκρουση. Ένας ατέρμονος κύκλος αίματος συνεχίζεται και η παλιά βεντέτα ξυπνά σαν εφιάλτης. Η μνήμη των νεκρών ζητά εκδίκηση. Οι λέξεις ποτέ δεν είχαν αρκετή δύναμη για να περιγράψουν τόσο ακραία συναισθήματα. Και κάπου εκεί δύο νέοι, «μπουσουλώντας» στον έρωτα, δοκιμάζοντας την αγάπη, έρχονται αντιμέτωποι με τα συναισθήματά τους. Θα μπορούσε ο έρωτας να επιφέρει τη συμφιλίωση, τον πολυπόθητο «Σασμό»; 

Την απάντηση θα δώσει η νέα ερωτική δραματική σειρά του Alpha, η οποία έρχεται με τη νέα σαιζόν. Μία υπερπαραγωγή, κορμό της οποίας αποτελεί  το επιτυχημένο μυθιστόρημα του Σπύρου Πετρουλάκη, «Σασμός». Το σενάριο «χτίζεται» ήδη από τον έμπειρο Β. Χ. Σπηλιόπουλο («παίρνεις ένα επιτυχημένο βιβλίο, τον Σασμό και προσπαθείς να κάνεις μια εξ ίσου πετυχημένη σειρά» λέει), ενώ τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Κώστας Κωστόπουλος ο οποίος έχει γράψει  χιλιόμετρα στα πλατό με χιλιάδες επεισόδια στην πλάτη του. «Όταν πήρα στα χέρια μου το βιβλίο κατάλαβα ότι η ιστορία είναι φτιαγμένη με τα αρχέγονα υλικά της Κρήτης, που μπορούν να αγγίξουν το ελληνικό αλλά και το  διεθνές κοινό» υπογραμμίζει ο σκηνοθέτης. «Θα υπάρχουν κάποιες διαφοροποιήσεις και εκπλήξεις σε σχέση με το βιβλίο, οι οποίες θα αποκαλυφθούν στον χρόνο τους».

Ο «Σασμός»  θα γυριστεί  σε φυσικό περιβάλλον στην Κρήτη – εκεί όπου χτίζονται οι βεντέτες , εκεί όπου τελειώνουν οι βεντέτες- αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Τα γυρίσματα θα γίνουν σε Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Μυλοπόταμο, Ψηλορείτη και αλλού, με τις προδιαγραφές μιας κινηματογραφικής ταινίας, αναδεικνύοντας τις ομορφιές του τόπου, με εντυπωσιακή φωτογραφία, πολυπληθές και δυνατό καστ. Ο «Σασμός» αντιπροσωπεύει το… «μεγαλείο της Κρητικής ψυχής. Σε εικόνες είναι το κέρασμα, το καλωσόρισμα και η καθαρή ματιά. Να ανοίγεις την πόρτα σου στον ξένο. Ένα φρέσκο σύκο, ένα καρύδι και μια ρακή» σύμφωνα με τον Κ.Κωστόπουλο.

Αναφερόμενος ο ίδιος στην αισθητική της σειράς τονίζει ότι  «την αισθητική που θέλουμε να δώσουμε στη σειρά θα μπορούσα να τη χαρακτηρίσω έντεχνα ρεαλιστική, επικεντρωμένη στους ήρωες όπως τους αποδίδει το σενάριο. Χωρίς άσκοπους εντυπωσιασμούς. Ένα δώρο που θέλεις με μανία να το ανοίξεις… χωρίς όμως να σκίσεις το αμπαλάζ». Και προσθέτει ότι: «Η αίσθηση που θέλουμε να έχει ο τηλεθεατής όταν θα παρακολουθεί τη σειρά, θα είναι σαν το χάδι που κάνει την επιδερμίδα να ανατριχιάζει… το σπάραγμα της ερωτευμένης καρδιάς που χάνει για πάντα ό,τι αγαπά. Η αλήθεια της Κρήτης, με καρδιά και ματιά καθαρή, που δεν αντέχει μισές δουλειές και πισώπλατα χτυπήματα».

Η παραγωγή  συγκεντρώνει  υπογραφές και ονόματα πρώτης γραμμής, συνδυάζοντας με απόλυτη ισορροπία το ποιοτικό με το δημοφιλές,  στοχεύοντας σε ένα κορυφαίο αποτέλεσμα, το οποίο θα ψυχαγωγεί, θα «ταξιδεύει», θα συγκινεί αλλά και θα ξεκουράζει τον τηλεθεατή.

Μια βεντέτα διαρκεί και πρέπει να τελειώσει. «Ο Σασμός είναι μια σπουδαία πράξη συμφιλίωσης. Είναι το αντίδοτο της βεντέτας και αντικατοπτρίζει τις πραγματικές αξίες της Κρήτης και των ανθρώπων που επιζητούν το καλό» σημειώνει ο Σπύρος Πετρουλάκης. «Με βάση το βιβλίο μου και τις κρυμμένες ιστορίες του που θα αναγεννηθούν μέσα απ' αυτό, ευελπιστώ ότι ο τηλεθεατής του Alpha την ερχόμενη τηλεοπτική σεζόν θα έχει ένα ακόμη ισχυρό και ποιοτικό κίνητρο για να κρατήσει μια θέση μπροστά στην οθόνη του και άλλη μία στην καρδιά του για τον Σασμό». 

Δύο νέοι όμορφοι, ζωντανοί, γεμάτοι ελπίδες, όνειρα και ζωή, με την ορμή και τη χαρά της ηλικίας τους, συναντιούνται τυχαία σε μια πτήση τράνζιτ κι ερωτεύονται με την πρώτη ματιά. Δεν έχουν εκείνη την ώρα ονόματα, οικογένειες, παρελθόν ή μέλλον. Παρά μόνο παρόν, το οποίο ζουν στο έπακρο. Μοιράζονται στιγμές μεγάλου πάθους κι όπως ξαφνικά ήλθαν τόσο κοντά έτσι ξαφνικά οι δρόμοι τους χωρίζουν.

Σε μία άλλη χρονική συγκυρία, έτσι όπως η μοίρα πλέκει τον ιστό της, οι δυο τους θα βρεθούν ξανά αλλά σε άλλη κοινωνική συνθήκη… 

«Είναι η ιστορία μιας νέας γυναίκας που επιστρέφει μετά από 20 χρόνια στον τόπο της και ερωτεύεται τον μοναδικό άντρα στον κόσμο που δεν θα 'πρεπε να αγαπήσει, καθώς οι οικογένειές τους έχουν εμπλακεί σε μια μακρόχρονη αιματοβαμμένη βεντέτα» εξηγεί ο Β.Χ.Σπηλιόπουλος. «Πώς ξεκίνησε όμως αυτή η βεντέτα; Τι σκοτεινά μυστικά κρύβονται από τις οικογένειες εδώ και 20 χρόνια; Και οι φόνοι που γίνονται και ταράζουν τη ζωή του χωριού, έχουν σχέση με την βεντέτα ή υπάρχει κάτι άλλο; Όλα αυτά μέσα στο άγριο τοπίο της Κρήτης, με τους αυστηρούς κώδικες ηθικής, που κρατάει αξίες, μυστικά, μύθους και μια βαθιά ριζωμένη μουσική παράδοση» προσθέτει. 

Μια ιστορία με πυκνά γεγονότα, πάθη, εκπλήξεις και ανατροπές… «Τα υλικά της δραματουργίας όπως βλέπετε υπάρχουν, όμως η πρόκληση παραμένει για μένα και τους συνεργάτες μου, την Γιάννα Κανελλοπούλου, την Σωτηρία Ψευτούδη και τον Μιχάλη Χορευτάκη. Ελπίζω να τα καταφέρουμε και η ιστορία να είναι το ίδιο συναρπαστική για τους τηλεθεατές μας, όσο και το βιβλίο» καταλήγει ο Β.Χ.Σπηλιόπουλος. 

Όρη και θάλασσες, τραγούδια και κατάρες, οργή και χάδι. Μέσα στις αντιθέσεις της φωτιάς, οι άνθρωποι χτίζουν τα όνειρά τους. Ωστόσο, η θέληση και το πάθος δεν αρκούν. Τα πάντα μπορούν να ανατραπούν ακαριαία. «Νιώθω χαρά και υπερηφάνεια που το μυθιστόρημά μου "Σασμός" επιλέχθηκε από την παραγωγή και το κανάλι του ALPHA για να μεταφέρει στο πλατύ κοινό τη συνταρακτική ιστορία που διηγείται στις σελίδες του» σημειώνει ο συγγραφέας του βιβλίου. «Αδημονώ να δω τους ήρωες του βιβλίου μου να ζωντανεύουν και έχω την πεποίθηση ότι οι τηλεθεατές θα αγαπήσουν την ιστορία και τους χαρακτήρες που θα πάρουν πνοή από ένα τόσο δυνατό cast. Εξάλλου τόσο το κανάλι και η εταιρία παραγωγής του Γιάννη Καραγιάννη όσο και ο σκηνοθέτης Κώστας Κωστόπουλος και οι υπόλοιποι συντελεστές, αποτελούν εγγύηση για ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα».  

Τέλος, σύμφωνα με τον σκηνοθέτη… «Όλοι οι συντελεστές, μια δυνατή ομάδα, θέλουμε να αποδώσουμε με τον καλύτερο τρόπο την ηθική και το πνεύμα του βιβλίου του Σπύρου Πετρουλάκη, που είναι φτιαγμένο από τον ήχο της λύρας που κλαίει και χαμογελά συνάμα».

Η νέα δραματική σειρά του ALPHA, «Σασμός», έρχεται με ορμή από την Κρήτη για να μας
παρασύρει σε μια ιστορία όπου κυριαρχούν το πάθος, η βεντέτα και ο έρωτας, με φόντο το
φυσικό περιβάλλον και τις σπάνιες ομορφιές της Μεγαλονήσου. Τα γυρίσματα θα γίνουν σε
Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Μυλοπόταμο, Ψηλορείτη και αλλού, με τις προδιαγραφές μιας
κινηματογραφικής ταινίας, αναδεικνύοντας την φυσική ομορφιά του τόπου. Πολυπληθές, με
ταλαντούχους ηθοποιούς είναι το καστ του «Σασμού». Η πρώτη γνωριμία με τους ηθοποιούς
έγινε σε κλίμα ζεστό, φιλικό, με διάθεση ομαδικότητας και συνεργασίας.
Ο σκηνοθέτης, Κώστας Κωστόπουλος, και μερικοί από τους πρωταγωνιστές της σειράς –
Δημήτρης Λάλος, Μαρία Τζομπανάκη, Ορφέας Αυγουστίδης, Μιχάλης Αεράκης, Αλίνα
Κωτσοβούλου, Θανάσης Πατριαρχέας, Ευγενία Σαμαρά, Δημήτρης Ήμελλος και Μαρία
Πρωτόπαππα- μίλησαν στην κάμερα του «Happy Day». Διαβάστε τις δηλώσεις τους:
Μαρία Τζομπανάκη: «Είναι ένα δύσκολο εγχείρημα, γιατί αφορά στην παράδοση ενός
τόπου, που πολιτισμικά έχει πολύ μεγάλη αξία για την Ελλάδα και για μας τους Κρητικούς».
«Eχω την εντύπωση ότι αυτή η σειρά θα είναι ορόσημο στην ζωή μου».
«Ο γιος μου είναι ένας από τους πολύ ισχυρούς λόγους που κάνω το Σασμό με τόση αγάπη».
«Δεν είναι εύκολο να ερμηνεύσεις αυτή την πραγματική σχέση μητέρας και γιου. Eχω μεγάλο
σεβασμό στην επαγγελματική ιδιότητα του γιου μου. Θα είναι σχολειό αυτή η δουλειά! Θα
μάθω κι άλλα πράγματα!».
Ορφέας Αυγουστίδης: «Ανυπομονώ να βρεθώ με την μητέρα μου για πρώτη φορά σε μια
δουλειά. Είναι μεγάλη ευκαιρία να το ζήσουμε και να το καταγράψουμε…».
Μαρία Πρωτόπαππα: «Είχα πολύ καιρώ να κάνω τηλεόραση. Τώρα που βρήκα ωραίο
σενάριο και καλούς συνεργάτες, νιώθω πολύ δυνατή να το κάνω…».
Δημήτρης Ήμελλος: «Υποδύομαι τον διοικητή της Αστυνομίας, ο οποίος φροντίζει να
αποτρέπει τις βεντέτες…».
Δημήτρης Λάλος: «Ο Σασμός είναι το αντίθετο της βεντέτας. Αυτό θέλει να δείξει η σειρά.
Τι θα πει να συμφιλιώνεται ο κόσμος. Μπορεί να υπάρχει μια έχθρα, αλλά υπάρχει και αγάπη.
Και μέσα από την αγάπη… προχωράει η ζωή».
Μιχάλης Αεράκης: «Είμαι συγκινημένος. Η ιστορία που θα διαδραματιστεί τον Σεπτέμβρη
στον Alpha είναι ένα κομμάτι της ζωής μου. Κατάγομαι από τα Ανώγεια…εκεί υπάρχει ο
Σασμός… Είμαι επίσης συγκινημένος γιατί θα παίξω τον ρόλο του παπά Μιχάλη. Ο παππούς
μου ήταν παπάς στα Ανώγεια, κι έχω ιδιαίτερη συγκίνηση που θα προσπαθήσω να παίξω τον
παππού μου».
Θανάσης Πατριαρχέας: «Αγάπησα από την αρχή τη σειρά…οι συνεργάτες είναι απίστευτοι
κι όλοι οι συντελεστές…».
Ευγενία Σαμαρά: «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη…οι συνάδελφοι ήταν από τους
πρωταρχικούς λόγους που είπα το ναι, θέλω πολύ να το κάνω…».
Αλίνα Κωτσοβούλου: «Είμαι πολύ τυχερή, πολύ χαρούμενη….»
Κώστας Κωστόπουλος (σκηνοθεσία): «Σε επίπεδο τεχνικών και ηθοποιών, στον Σασμό
βρίσκεται αυτή τη στιγμή ότι καλύτερο υπάρχει στην Ελληνική τηλεόραση».

Ο σκηνοθέτης , Κώστας Κωστόπουλος, είναι έτοιμος για το πρώτο «πάμε». Όλοι είναι πανέτοιμοι, έχουν πάρει θέσεις: ηθοποιοί, τεχνικοί, συνεργείο. Από δω και πέρα ξεκινάει το κοινό τους «ταξίδι». Ένα ταξίδι που θα  οδηγήσει τους ήρωες της σειράς από την Κρήτη, την βεντέτα και το μίσος στον «Σασμό», την συμφιλίωση.  Αλλά κυρίως ένα ταξίδι ζωής με οδηγό, εν τέλει, την καρδιά και προορισμό την αγάπη. 

Κρήτη 2021, σε ένα χωρίο του ορεινού Ρεθύμνου….

Η κάμερα της εκπομπής «Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση» βρέθηκε στο πρώτο γύρισμα της δραματικής σειράς του Alpha, «Σασμός», μία υπερπαραγωγή κινηματογραφικών προδιαγραφών, με γυρίσματα στην Κρήτη και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, που έρχεται το Σεπτέμβριο στις οθόνες μας. Διαβάστε τι δήλωσαν στην κάμερα ο σκηνοθέτης και κάποιοι από τους πρωταγωνιστές.

Κώστας Κωστόπουλος: Ο «Σασμός» είναι ένα συνεχές παιχνίδι μεταξύ της ζωής και του θανάτου, της αγάπης και τους μίσους. Η σειρά αποτελεί ένα μεγάλο στοίχημα αφενός γιατί πρέπει να υπηρετήσουμε την παράδοση και την κληρονομιά ενός τόπου όπως η Κρήτη αφετέρου γιατί θέλουμε να καταφέρουμε να ανεβάσουμε τον πήχη στις τηλεοπτικές σειρές. Μιλάμε για μια εκπληκτική παραγωγή η οποία δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από μία ευρωπαϊκή παραγωγή. Υπάρχουν ο τεχνικός εξοπλισμός, εξαιρετικοί συντελεστές, ένα καταπληκτικό καστ… Πολλοί μπορεί να έχουν διαβάσει το βιβλίο Όμως τους περιμένουν περισσότερες εκπλήξεις μέσα από τη σειρά!

Μ.Αεράκης: Ο «σασμός» είναι αγάπη, είναι συμφιλίωση. Αυτό πραγματεύεται η σειρά μας, ένα mεγάλο τηλεοπτικό γεγονός, κάτω από την ομπρέλα του Alpha. Για μένα όλη αυτή η υπόθεση έχει ιδιαίτερη συγκίνηση γιατί είναι παιδικά βιώματα δικά μου. Θα καταλάβουν όλοι όσοι θα δούνε τη σειρά αυτή τη σημαίνει με μια λέξη κρητικό πνεύμα: μεγαλοκαρδία.

Ορφέας Αυγουστίδης: Δεν έχω δουλέψει ποτέ ξανά με τη μητέρα μου (σ.σ. Μαρία Τζομπανάκη) όλα αυτά τα χρόνια. Επιλογή ήταν. Είναι περίεργο και ταυτόχρονα πολύ φυσικό.  Ο Αστέρης, τον οποίο υποδύομαι, έχει γυρισμένη την πλάτη στις «βαριές» κρητικές παραδόσεις….Ο ρόλος της Καλλιόπης (σ.σ.την υποδύεται η Μαρία Τζομπανάκη) είναι τελείως διαφορετικός από αυτό που είναι η μητέρα μου στη ζωή….Δεν βλέπω πολλά κοινά στον Αστέρη…Κοινά βλέμματα όμως υπάρχουν. Είναι τα μάτια που κοιτάζουν τα μάτια της μητέρας μου. Κατά κάποιον τρόπο υπάρχει ασφάλεια και ησυχία σε αυτό το τοπίο. Κι εκεί συναντιόμαστε.

Δημήτρης Λάλος: Ενθουσιάστηκα με το βιβλίο. Πάντοτε ήθελα να παίξω σε μια ταινία που να βασίζεται σε ένα μυθιστόρημα. Έχουμε γυρίσματα στην Αθήνα βεβαίως, αλλά έχουμε κι αρκετά στην Κρήτη. Ο ήρωας που υποδύομαι, ο Μαθιός έχει μεγαλώσει με τα κρητικά έθιμα, αλλά πιστεύει και στη βεντέτα και στον σασμό. 

Μαρία Πρωτόπαπα: Μου έκανε εντύπωση πόσο καλά ήταν γραμμένοι οι διάλογοι. Ήταν άρτιοι επαγγελματικά. Με συγκίνησε πολύ ο ρόλος της Μαρίνας… Όταν ξεκίνησα να διαβάζω το βιβλίο δεν μπορούσα να συγκρατήσω το συναίσθημά μου. Χτυπάει φλέβα.

Δημήτρης Ήμελλος: Υποδύομαι τον Αντώνη Φραγκιαδάκη, τον διοικητή της Αστυνομίας του Ρεθύμνου. Στην πλάτη του πέφτει αυτός ο «σασμός». Υπάρχει ένα μυστήριο στην ιστορία και προσπαθεί να βρει τη λύση,  κι από την άλλη να προστατέψει το νησί από την αιματοχυσία. 

Κορμό της ιστορίας αποτελεί  το επιτυχημένο μυθιστόρημα του Σπύρου Πετρουλάκη, «Σασμός», σε  σενάριο Β. Χ. Σπηλιόπουλου.

«Σασμός»: Μια ιστορία με πυκνά γεγονότα, πάθη, εκπλήξεις και ανατροπές…

H νέα ερωτική δραματική σειρά, έρχεται στον Alpha!

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ