Συγκίνηση στην ονοματοδοσία αιθουσών σε "Γιώργος Καρπαθάκης" και "Βάλια Σαπουντζάκη" στο Λύκειο Γαζίου (φωτ. + video)

Petite Perle 300×250

Πραγματοποιήθηκε νωρίς σήμερα το πρωί μέσα σε κλίμα έντονης συγκίνησης η ονοματοδοσία δύο αιθουσών του Λυκείου Γαζίου. Πρόκειται για την Αίθουσα Διαλέξεων "Γιώργος Καρπαθάκης" και τη Βιβλιοθήκη "Βάλια Σαπουντζάκη".

Καθηγητές, συγγενείς και φίλοι βρέθηκαν στην Αίθουσα Διαλέξεων για να τιμήσουν τους αείμνηστους καθηγητές Βάλια Σαπουντζάκη και Γιώργο Καρπαθάκη. Τους καθηγητές που πέρασαν από το Λύκειο Γαζίου, αλλά δε λησμονήθηκαν. Άφησαν το στίγμα τους σε μαθητές και συναδέλφους. Άφησαν αναμνήσεις και ευχάριστες στιγμές… Άφησαν τα χαμόγελα και τα εκφραστικά μάτια που "ζωντάνεψαν" ξανά μέσα από τα βίντεο που προβλήθηκαν από την κ. Χρυσούλα Φουκαράκη.

Ήταν όλοι εκεί… Για να θυμηθούν τις στιγμές που έζησαν όλοι μαζί στις αίθουσες διδασκαλίας, στο γραφείο των καθηγητών, στις εκδρομές, στις εξόδους…

Στην αίθουσα βρέθηκαν η σύζυγος του Γιώργου Καρπαθάκη και ο σύζυγος της Βάλιας Σαπουντζάκη, τους οποίους οι συνάδελφοι καθηγητές ασπάστηκαν, εκφράζοντάς την αγάπη προς τα πρόσωπα των εκλιπόντων.

Το κλίμα γενικά ήταν ιδιαίτερα φορτισμένο… Πρόσωπα σκυθρωπά… Μάτια βουρκωμένα που δεν άντεξαν το βάρος και αφέθηκαν να κυλούν στο πρόσωπο… Κι ένας αναστεναγμός, ένα γιατί τόσο νωρίς…

Στην έδρα τοποθετήθηκαν δύο κόκκινα τριαντάφυλλα, η αίθουσα γέμισε και οι ομιλίες ξεκίνησαν.

Για την καθηγήτρια, Βάλια Σαπουντζάκη, που έφυγε από τη ζωή το 2015, μίλησε η φιλόλογος Καλλιόπη Παραδεισανού, που αν και έχει συνταξιοδοτηθεί ήρθε να μιλήσει για τη "Βάλια της καρδιάς μας".

"Αισθάνομαι πολύ τυχερή που γνώρισα τη Βάλια, τη Βάλια ως άνθρωπο και ως συνάδελφο. Τη θυμάμαι πάντα με ένα ζεστό χαμόγελο, μια τρυφερή ματιά, πρόθυμη να συνεργαστεί, να ακούσει, να επικοινωνήσει, να βοηθήσει σε οτιδήποτε, οποιονδήποτε. Ένα αστεράκι, που φώτισε τον χώρο και τους ανθρώπους του σχολείου και έδωσε ουσιαστικό περιεχόμενο στις έννοιες "δάσκαλος" και "συνάδελφος". Το ήθος της και η αγάπη της για την Τέχνη έδωσαν στο σχολείο μας ένα χαρακτήρα πολιτιστικού εργαστηρίου για πολλά χρόνια και έτσι οι μαθητές μας το αγάπησαν πραγματικά. Ανεκτίμητη η προσφορά της. Βρίσκεται πάντα στην καρδιά μας", ανέφερε συγκινημένη η. Παραδεισανού.

Δεν μπόρεσε να κρύψει τη συγκίνησή του ο Διευθυντής του Λυκείου Γαζίου, Γιάννης Κωστάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στον υποδιευθυντή και φίλο Γιώργο Καρπαθάκη. Μίλησε για "Για τον Γιώργο που είναι για μένα, ήταν και θα μείνει πάντα ένας φίλος, εκτός από συνάδελφο. Τον υποδιευθυντή του σχολείου που στήριξε τόσα χρόνια το Λύκειο Γαζίου για να φτάσει στη μορφή που έχει φτάσει σήμερα".

Και συνέχισε μετά από ένα βαθύ αναστεναγμό λέγοντας: Εγώ να σας πω προσωπικά αναζητώ την παρουσία του συνεχώς. Τη συντροφιά του, γιατί πάνω από όλα του άρεσε η ζωή και ήξερε να την χαίρεται και να την μοιράζεται, όπως μόνο αυτός ήξερε, με το πηγαίο το γέλιο του, τη στεντόρεια φωνή του, την υποδειγματική εργατικότητά του… Πάντα στήριζε τον Σύλλογο και όλους τους συναδέλφους και εμένα ως Διεύθυνση. Αυτόν τον Γιώργο που είχε την πεποίθηση πως αυτή τη ζωή αξίζει να την ζει κανείς, όπως ο ίδιος επιλέγει. Και έτσι έκανε. Εγώ προσωπικά, όπως και οι περισσότεροι συνάδελφοι, θεωρώ ότι είμαστε τυχεροί που μπήκε στη ζωή μας και στη ζωή του σχολείου μας…

Να υπενθυμίσουμε ότι ο ιδιαίτερα αγαπητός καθηγητής Γιώργος Καρπαθάκης έφυγε από τη ζωή στις 7 Μαϊου 2020, αφήνοντας δυσαναπλήρωτο κενό. Υπηρέτησε με ζήλο το Λύκειο Γαζίου 22 χρόνια, ενώ υπήρξε υποδιευθυντής του Λυκείου Γαζίου για δέκα χρόνια…

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Κωστάκη:

Στην αίθουσα παρευρέθηκε η αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού Χρύσα Λυρώνη Πάγκαλου, η οποία δεν άντεξε το ιδιαίτερα συγκινησιακό κλίμα και ξέσπασε σε λυγμούς, μιλώντας με τα πιο θερμά λόγια για τον καθηγητή της Γιώργο Καρπαθάκη.

Δείτε τη δήλωση της κ. Λυρώνη:

Τέλος, να σημειώσουμε ότι η ημέρα γενικά δεν ήταν ευχάριστη για τον διευθυντή του σχολείου, Γιάννη Κωστάκη, αφού εκτός τις ονοματοδοσίες, κλήθηκε να χαιρετήσει τον επίσης αγαπητό καθηγητή και υποδιευθυντή του Λυκείου Γαζίου, Νίκο Στεφανίδη, ο οποίος συνταξιοδοτείται.

Οι φωτογραφίες και οι αναμνήσεις "ζωντάνεψαν" μέσα από τα βίντεο που δημιούργησε ως αφιέρωμα στη μνήμη των δύο καθηγητών, η καθηγήτρια Πληροφορικής του Λυκείου, Χρυσούλα Φουκαράκη.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ