Κίνα: Προς πώληση σκυλιά που δεν μπορούν πια να υπηρετούν την αστυνομία

Petite Perle 300×250

Τα πουλάει σε δημοπρασία επειδή δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες.

Αν και όλα τα σκυλιά είναι καλά, δεν είναι όλα κατάλληλα για την επιβολή του νόμου.

Αυτό τουλάχιστον πρεσβεύει μια αστυνομική ακαδημία στη βορειοανατολική επαρχία Λιαονίνγκ της Κίνας, η οποία δημοπρατεί σκύλους που δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν με επιτυχία το πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Η δημοπρασία θα διεξαχθεί στις 7 Ιουλίου, με 54 σκυλιά προς πώληση.

Τα περισσότερα από τα σκυλιά αυτά είναι Γερμανικοί Ποιμενικοί, μια ράτσα που χρησιμοποιείται από αστυνομικά τμήματα σε όλο τον κόσμο λόγω της δύναμης και της νοημοσύνης τους – αν και υπάρχουν λίγα υβρίδια Ολλανδικών Ποιμενικών και Βελγικών Μαλινουά στη λίστα δημοπρασιών.

Οι 54 εκπαιδευόμενοι δεν κατάφεραν να περάσουν το πρόγραμμά για διάφορους λόγους, σύμφωνα με την αστυνομική ακαδημία – για παράδειγμα, ορισμένοι από αυτούς ήταν «δειλοί», «αδύναμοι» ή «ευπαθείς». Μερικοί «δεν δαγκώνουν», που σημαίνει ότι δεν ακολούθησαν τις οδηγίες των εκπαιδευτών για να επιτεθούν σε στόχους. Αλλοι «δεν είχαν αθλητική ικανότητα» ή έδειξαν «χαμηλή ικανότητα» να πιάνουν αντικείμενα που τους πετούσαν.

Κάθε σκύλος έχει αρχική τιμή 200 γιουάν (περίπου 26 ευρώ), με κάθε προσφορά να αυξάνει το τίμημα κατά 50 γιουάν (6,5 €) μέχρι να κερδίσει ο υψηλότερος πλειοδότης.

Εκείνοι που θα αποκτήσουν τα σκυλιά πρέπει να υπογράψουν συμφωνία ότι θα ακολουθήσουν τους κυβερνητικούς κανονισμούς για την ανατροφή και τη φροντίδα τους.

Επίσης, απαγορεύεται η μεταπώληση των σκύλων ή η μεταφορά τους σε άλλον ιδιοκτήτη.

Αυτές οι δημοπρασίες σκύλων πραγματοποιούνται μερικές φορές το χρόνο – η αστυνομική ακαδημία πραγματοποίησε επίσης δημοπρασίες για «αποτυχημένα» σκυλιά τον Μάρτιο και τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους.

Ωστόσο, αυτή η τελευταία ανακοίνωση για τη δημοπρασία του Ιουλίου έγινε θέμα συζήτησης στο διαδίκτυο, με το hashtag να συγκεντρώνει 160 εκατομμύρια προβολές στην κινεζική πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Weibo.

(με πληροφορίες από CNN)

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ