Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Δήμου Μαλεβιζίου και Πανεπιστημίου Λευκωσίας

Petite Perle 300×250

Η Αντιδήμαρχος Παιδείας & Δια Βίου Μάθησης Χρύσα Λυρώνη – Πάγκαλου, στην εισήγηση της προς το Δημοτικό Συμβούλιο ανέφερε τα παρακάτω:
«Θεσμικά, ο ρόλος του Δήμου, πλέον των οριοθετημένων από το θεσμικό πλαίσιο αρμοδιοτήτων, είναι η μέριμνα για τη συνολική ευημερία της περιοχής του. Η διοίκηση γίνεται αντιληπτή όχι μόνο ως διοίκηση για τη παροχή ορισμένων πάγιων υπηρεσιών του Δήμου, αλλά και ως μέριμνα για το σύνολο των τοπικών υποθέσεων σε όλους τους τομείς δράσης του.
Ο Δήμος Μαλεβιζίου ως φορέας τοπικής αυτοδιοίκησης, προσανατολισμένος στην ανάπτυξη και ενσωμάτωση ανοικτής καινοτομίας, έχει συνεργαστεί και συνεργάζεται με πανεπιστημιακά ιδρύματα και ερευνητικά ινστιτούτα, τόσο με την απευθείας δημιουργία διμερών σχέσεων, όσο και στο πλαίσιο ερευνητικών και αναπτυξιακών έργων.
Στην κατεύθυνση αυτή, εκδηλώθηκε το ενδιαφέρον του πανεπιστημίου Λευκωσίας (University of Nicosia), με σκοπό τη συνεργασία του με το Δήμο Μαλεβιζίου σε θέματα επιστημών, εκπαίδευσης και έρευνας.
Παράλληλα ο Δήμος Μαλεβιζίου, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του έχει συντάξει Τοπικό Στρατηγικό Σχεδιασμό για τη Δια Βίου Μάθηση με βάση το Εθνικό πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης και έχει υιοθετήσει τις βασικές αρχές που διέπουν τη Δια Βίου Μάθηση.


Ο σχεδιασμός μεταξύ άλλων περιλαμβάνει:

α) προγράμματα ή επιμέρους δράσεις γενικής εκπαίδευσης ενηλίκων,

β) δράσεις εφαρμογής στη δημόσια πολιτική Δια Βίου Μάθησης όπως οι δραστηριότητες σύνδεσης των σχολικών μονάδων με την κοινωνία,

γ) δράσεις επιμόρφωσης ενηλίκων σε τομείς δημόσιας υγείας, πολιτισμού, αθλητισμού, περιβάλλοντος, κοινωνικής ένταξης μεταναστών,

δ) δράσεις επιμόρφωσης νέας γενιάς και τρίτης ηλικίας και ε) συνεργασίες με Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.


Σε αυτό το πλαίσιο ο Δήμος Μαλεβιζίου και το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας (University of Nicosia) συνάπτουν Μνημόνιο Συνεργασίας με σκοπό την οργάνωση και τη δημιουργία προγραμμάτων για την προώθηση της Δια Βίου Μάθησης και της επιστημονικής έρευνας.
Η συνεργασία αυτή-όπως και κάθε άλλη συνεργασία με Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα άλλων πόλεων – δίνει τη δυνατότητα στο Δήμο Μαλεβιζίου να γίνει συνομιλητής και συνεργάτης με άλλες πόλεις, ενισχύοντας την εξωστρέφεια, ενώ παράλληλα δικτυώνεται και αναδεικνύει τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα, σε Εθνικό και Διεθνές επίπεδο

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ