Το Γάζι χειροκρότησε τα παιδιά μεταναστών που τραγούδησαν και συγκίνησαν (φώτο-βίντεο)

Petite Perle 300×250

Η Εκπαιδευτική Αναπτυξιακή Πλοηγός ΑΜΚΕ διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία εκδήλωση με τίτλο «Τα παιδιά του HELIOS τραγουδούν» στο πλαίσιο του προγράμματος «Υποστήριξη Ένταξης στην Ελλάδα Δικαιούχων Διεθνούς Προστασίας» με το ακρωνύμιο HELIOS.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα χθες το βράδυ στην Πλατεία Μ. Κατσαμάνη στο Γάζι (Πλατεία Δημαρχείου) παρουσία αρκετού κόσμου που χειροκρότησε τα παιδιά, δείχνοντας συμπαράσταση αλλά και αλληλεγγύη στα δοκιμαζόμενα αυτά παιδιά.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, παιδιά – ωφελούμενοι του προγράμματος ερμήνευσαν ελληνικά, αφγανικά και περσικά τραγούδια στοχεύοντας στην ανταλλαγή πολιτιστικών στοιχείων και διαφορετικών μουσικών ακουσμάτων. Η χορωδία τελούσε υπό την διεύθυνση της μουσικούς κα Γιούλης Περβολαράκη η οποία είχε αναλάβει τη διδασκαλία των παιδιών.

Στην εκδήλωση απεύθυνε χαιρετισμό ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας, ο Πρόεδρος του Πλοηγού Χάρης Ροδιτάκης και ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Σάββας Κωφίδης.

Το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων και ο Βουλευτής Ηρακλείου του Σύριζα Νίκος Ηγουμενίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Λάμπρος Βαμβακάς, η Αντιδήμαρχος Μαλεβιζίου Νίκη Ζερβού, η Πρόεδρος του ΔΟΚΑΠΑΜ Μαρίνα Βογιατζή, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Γαζίου Βαγγέλης Παρασύρης ο Διευθυντής της Αναπτυξιακής Γιώργος Μαυρογιάννης και ο Γραμματέας του Δήμου Μαλεβιζίου Φίλιππας Βαμβουκάκης.

Το πρόγραμμα HELIOS προωθεί την ένταξη στην ελληνική κοινωνία των επωφελούμενων της διεθνούς προστασίας, οι οποίοι διαμένουν σε προσωρινές δομές φιλοξενίας. Στόχος, του προγράμματος είναι οι επωφελούμενοι να μπορούν να λειτουργούν ως ανεξάρτητα μέλη της ελληνικής κοινωνίας.

Για την επίτευξη των παραπάνω, το HELIOS παρέχει μαθήματα ένταξης και στήριξη στην εύρεση στέγης και εργασίας.
Το πρόγραμμα υλοποιείται από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ) με την υποστήριξη της ελληνικής κυβέρνησης και τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η «ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ – ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΛΟΗΓΟΣ» είναι ο φορέας υλοποίησης του προγράμματος HELIOS στην Περιφέρεια Κρήτης.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ