Έγιναν τα εγκαίνια της έκθεσης «Τέχνη = Επανάσταση» στη Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου (φώτο-video)

Petite Perle 300×250

Απόψε το βράδυ πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της επετειακής έκθεσης λαβάρων με τίτλο «Τέχνη = Επανάσταση» που οργανώνει η Δημοτική Πινακοθήκη και ο Δήμος Μαλεβιζίου.

Η παρουσία του κόσμου ήταν μεγάλη, ενώ το παρών μεταξύ άλλων έδωσαν ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας, ο Βουλευτής Ηρακλείου Γιώργος Λογιάδης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Παύλος Μπαριτάκης, και ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Λάμπρος Βαμβακάς.

Ο Μενέλαος Μποκέας στο χαιρετισμό του ευχαρίστησε τους συντελεστές της έκθεσης και ιδιαίτερα την Επιμελήτρια Χρύσα Βαθιανάκη και τόνισε ότι η Τέχνη εμπνεύστηκε από την Επανάσταση, αλλά και η Επανάσταση από την Τέχνη.

Ο πρόεδρος της Δημοτικής Πινακοθήκης Πάνος Μαματζάκης ευχαρίστησε το Δήμαρχο που τον εμπιστεύτηκε σε αυτή τη θέση ευθύνης και σημείωσε ότι θα γίνουν πολλές μικρές δράσεις στη Δημοτική Πινακοθήκη το επόμενο διάστημα.

Τέλος η Επιμελήτρια Χρύσα Βαθιανάκη αναφέρθηκε στην Έκθεση και ευχαρίστησε έναν-έναν προσωπικά τους δημιουργούς που πήραν μέρος, προσωπικά τον Πρόεδρο της Κοινότητας Τυλίσου Μανώλη Βασιλάκη, ενώ ανέλαβε και την ξενάγηση του κόσμου στις αίθουσες με τα έργα.

1821- 2021, 200 χρόνια μετά και πέρα από τις συμβολικές επετειακές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στην χώρα μας, η Δημοτική Πινακοθήκη έκρινε πως θα πρέπει να αποδοθεί τιμή και χρώμα στην Επανάσταση, με τον τρόπο που ο καλλιτεχνικός χρωστήρας γνωρίζει και η καλλιτεχνική ψυχή δημιουργεί.

Είκοσι έξι (26) καλλιτέχνες από την Ελλάδα εμπνεόμενοι από τον όρο «Επανάσταση» δημιούργησαν έργα τα οποία φιλοδοξούν να πυροδοτήσουν την ιδέα του κοινού για αγωνιστικότητα, χρωματισμένα με τα νάματα των δικών τους ιδεών για ελευθερία, ισονομία και ειρήνη.

Τα έργα διακρίνονται σε λάβαρα, σημαίες και ελεύθερες συνθέσεις.

Την εκδήλωση των εγκαινίων, που πραγματοποιήθηκε απόψε το βράδυ ,πλαισίωσαν μουσικά μουσικά, ο Γιάννης Παξιμαδάκης στο μπουγλαρί, ταμπουρά και η Ευγενία Τόλη – Δαμοβολίτη στο τραγούδι.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τυλίσου είχε οργανώσει μπουφέ για τους καλεσμένους.

Στην έκθεση συμμετέχουν οι καλλιτέχνες:

Αριστόδημος Παπαδάκης, Βασιλάκου Μαργαρίτα, Βερυκάκη Όλγα, Baloo Evi , Βογιατζή Μαγδαληνή, Γιγουρτάκη Έλλεν Weijers, Ζουρούδης Δημήτρης, Κοροβέση Αγγέλικα, Κοσκινιώτου Βασιλική, Λόη Αγγελική, Μαρκίδης Χρήστος, Μαρίνος Νεκτάριος, Μανωλαράκη Ελένη, Μποβιάτσου Λαμπρινή, Μονογυιός Ιωάννης, Μπακαλούμα Τζένη, Μπασιάς Νίκος, Μπενετάκη Μαρία, Μπονάτσου Ισμήνη, Μπλιάτσου Γεωργία, Μπολιεράκη Κωνσταντίνα, Μπολιεράκη Κλειώ, Παχιαδάκης Νεκτάριος, Πυτικάκη Ελευθερία, Προβατίδου Μαρίνα, Στεφανάκης Γιάννης.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ