5 ευρώ μεροκάματο θα παίρνουν οι σχολικές καθαρίστριες στον δήμο Αχαρνών Αστερουσίων

Petite Perle 300×250

Απαράδεκτη η απόφαση του δήμου Αρχανών Αστερουσίων να προσλάβει σχολικές καθαρίστριες για 1.5 ώρα καθημερινά καταδικάζοντας τις σε χαρτζιλίκι αντί για μισθό και εθελοντισμό αντί για εργασία .

Ο δήμοςΑρχαρνώνΑστερουσίωνπροχώρησε σε προκήρυξη για τον καθαρισμό των σχολικώνκτηρίων .Και ενώ όλοισχεδόν οι δήμοι του Ν. Ηρακλείουβάζουνδικά τους χρήματα για να καλύψουν τις ανάγκες στην καθαριότητα των σχολείωναυτόςενώπέρυσιείχε 10 πλήρης και 8 μερικήςσύνολο 18 .Φέτοςζητάει 21 άτομαμοιράζοντας τις ώρες .Καταδικάζονταςέτσιεργαζομένους σε 3ωρα ,2ωρα ακόμα και 1,5 ώραεργασία .

Αντιλαμβανόμαστε ότι υπήρχεμείωση των ωρών από το υπουργείοόπως και την πιθανήέλλειψηχρημάτων στον δήμοΑρχανωνΑστερουσίων όμως θα μπορούσαν να παραμείνουν στα ίδιαάτομα με πέρυσι και να μοιράσουν σε αυτά τις ώρες .

Θα πρέπει να αντιληφθούν ότι δεν είναι καιρός για εκπτώσεις στην καθαριότητα των σχολείων.Η πανδημίασυνεχίζεται και η νέαμετάλλαξη Δ χτυπάεικαι τουςνέους .

Αυτοί οι εργαζόμενοι θα πληρώνονται με ένανκαφέ στην κυριολεξία για να κρατήσουν τα σχολείακαθαρά και τα παιδιάασφαλή .

ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ .

Αυτοί οι εργαζόμενοι με 2 ώρες και 1,5 εργασίας δεν θα πάρουνσύνταξη δεν θα μπουν το καλοκαίρι στο ταμείοανεργίας και σίγουρα δεν θα ζήσουν τις οικογένειες τους με 135 ευρώ .

Κόβονταςαπλώς τον καφέ στα διοικητικάσυμβούλια και τις επιτροπές θα μπορούσατε να διπλασιάσετε το μισθό τους .

Το ΣωματείοκαθαριστριώνΝ. Ηρακλείουπροειδοποιεί ότι δεν θα επιτρέψεικαμίαπαραβίασηωραρίου .

Ευθύνη στην περίπτωσή που βρεθεί συνάδελφος να δουλεύειπέραν του ωραρίου του έχει και ο διευθυντής τουσχολείου και το σωματείοκαθαριστριώνείναι αποφασισμένονα περιφρουρεί και να καταγγέλλει οποιαδήποτε προσπάθεια για μαύρη και ανασφάλιστη εργασία τόσο στην επιθεώρηση εργασίας όσο και στο τμήμα ελέγχων του ΕΦΚΑ .

Σωματείο καθαριστριών Ν. Ηρακλείου

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ