ΠΕΔ Κρήτης: Στις εκδηλώσεις για την 77η Επέτειο του Ολοκαυτώματος των χωριών του Κέντρους στο Αμάρι

Petite Perle 300×250

Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης Γιάννης Κουράκης παρέστη σήμερα στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για την 77η Επέτειο του Ολοκαυτώματος των χωριών του Κέντρους (Βρύσες, Γουργούθοι, Καρδάκι, Σμιλές, Δρυγιές, Άνω Μέρος, Γερακάρι, Κρύα Βρύση) του Δήμου Αμαρίου, από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής.

Οι εκδηλώσεις έγιναν αρχικά στον οικισμό Καρδάκι και ακολούθως στην Κοινότητα Βρυσών, όπου ο κ. Κουράκης κατέθεσε στέφανα εκ μέρους της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης στα μνημεία των Πεσόντων.

Μετά τις τελετές, ο κ. Κουράκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Με συγκίνηση και σεβασμό εκπροσώπησα σήμερα την ΠΕΔ Κρήτης στις τελετές τιμής και μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος των χωριών του Κέντρους, όπου τον Αύγουστο του 1944 γράφτηκε με αίμα ηρώων μια ακόμη συγκλονιστική σελίδα των αγώνων για την Ελευθερία.

Οι Αμαριωτες, όπως και όλοι οι Κρητικοί,  όρθωσαν το ανάστημά τους απέναντι στους Γερμανούς κατακτητές και τον ναζιστικό φασισμό, και αγωνιστηκαν με φιλοπατρία για την πολυπόθητη Ελευθερία.

Αυτές τις θυσίες, που πότισαν το δένδρο της Ελευθερίας, τιμήσαμε σήμερα, στέλνοντας το μήνυμα ότι οι Κρήτες βαδίζουν πάντα μπροστά, καθοδηγούμενοι από τα ηθικά διδάγματα των Ηρώων τους".

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ