Μήνυμα Αντιδημάρχου Παιδείας Οροπεδίου για το άνοιγμα των σχολείων

Petite Perle 300×250

Μια νέα σχολική χρονιά ξεκινά σήμερα! Το κουδούνι θα χτυπήσει ξανά, το σχολείο θα γεμίσει με παιδικά χαμόγελα!

Εύχομαι σε όλες τις μαθήτριες και σε όλους τους μαθητές καλή πρόοδο, υγεία και δύναμη. Ένας νέος κύκλος μάθησης αρχίζει για τους μαθητές του Δήμου μας με όνειρα, με φιλοδοξίες, με προοπτικές προόδου και επιτυχίας. Εύχομαι, ακόμη, σε κάθε εκπαιδευτικό και σε κάθε γονέα και κηδεμόνα να εφοδιαστούν με ψυχική δύναμη, υπομονή αλλά και πίστη για την επίτευξη των στόχων τους.

Παράλληλα, θα ήθελα να συγχαρώ όσες και όσους πέτυχαν την εισαγωγή τους σε Τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι εν μέσω πανδημίας και με πρωτόγνωρες συνθήκες, μέσα από μεθοδική δουλειά και μελέτη, κατάφεραν να πετύχουν τον στόχο τους. Θα ήθελα, επίσης, να συγχαρώ για τη σημαντική τους προσπάθεια και όσους υποψήφιους δεν πέτυχαν τη φετινή χρονιά. Τους εύχομαι με δύναμη και πείσμα να διεκδικήσουν εκ νέου τους στόχους τους και να τους κατακτήσουν.

Είναι γεγονός ότι η φετινή σχολική χρονιά ξεκινάει με σοβαρότατα προβλήματα, εξαιτίας της πανδημίας που έχει πλήξει τον Πλανήτη. Ελπίζουμε να ξεπεραστούν τα εμπόδια και να κυλήσει ομαλά η φετινή εκπαιδευτική χρονιά χωρίς έξαρση του ιού, αφήνοντας οριστικά πίσω την τηλεκπαίδευση, που σίγουρα αποτέλεσε πολύτιμο βοηθό αλλά σε καμια περίπτωση δεν ήταν και δεν είναι ικανή να προσφέρει τη μαγεία της δια ζώσης διδασκαλίας.

Μένοντας προσηλωμένοι στους στόχους σας, με επιμονή, υπομονή και μεθοδικότητα μπορείτε να πετύχετε ό,τι ονειρευτείτε. Ας συνεργαστούμε, λοιπόν, όλοι μαζί, γονείς και δάσκαλοι, για να δημιουργήσουμε αυριανούς πολίτες με ολοκληρωμένη προσωπικότητα και κοινωνική ευαισθησία, για να βάλουμε έτσι τα θεμέλια για ένα καλύτερο κι ένα ώριμο αύριο.

Η κοινή μας αγάπη για τους μαθητές του Σχολείου μας ας είναι ο φωτεινός φάρος όλων των προσπαθειών μας! Εμείς, ως Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου, διαβεβαιώ πως θα είμαστε δίπλα σας διεκδικώντας και αξιοποιώντας κάθε δυνατή χρηματοδότηση και κάθε πρόσφορο μέσο, για να διασφαλίσουμε τις καλύτερες συνθήκες για τα παιδιά μας.

Καλή, εποικοδομητική και δημιουργική σχολική χρονιά με υγεία.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ