Στην Αθήνα αύριο το κρίσιμο ραντεβού για τον κόμβο Αχλάδας

Petite Perle 300×250

Της Κορίνας Καφετζοπούλου

Στις 12 το μεσημέρι έχει οριστεί η συνάντηση του αρμόδιου υφυπουργού Γιώργου Καραγιάννη με τον Δήμο Μαλεβιζίου και την Περιφέρεια Κρήτης.

Στο κρίσιμο αυτό ραντεβού που θα κρίνει τι θα γίνει με το μεγάλο θέμα που έχει προκύψει με το κλείσιμο του κόμβου της Αχλάδας που επιβάλλει το υπουργείο διότι αυτό προβλέπεται από την αρχική μελέτη του έργου, θα συμμετέχουν ο δήμαρχος Μαλεβιζίου, Μενέλαος Μποκέας, ο αντιπεριφερειάρχης Νίκος Συριγωνάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Νίκος Ξυλούρης, η δημοτική σύμβουλος από την αντιπολίτευση Εύη Αποστολάκη.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Πέμπτη στο ΒΟΑΚ στο ύψος της Αχλάδας προκλήθηκε ένταση όταν η ανάδοχος εταιρεία επιχείρησε να κλείσει τη δίοδο βάσει των συμβατικών της υποχρεώσεων για να παραδώσει το έργο των κόμβων της Αγίας Πελαγίας, στην περιφέρεια Κρήτης.

To θέμα έχει φτάσει ήδη στη Βουλή από τους τοπικούς βουλευτές ενώ ο Δήμαρχος με την αναλυτική επιστολή που έχει στείλει ήδη στο Υπουργείο Υποδομών ζητάει : " την παράταση της σύμβασης και του χρόνου παράδοσης του έργου με παράλληλη διατήρηση όλων των απαιτούμενων μέτρων και σημάνσεων και προς προστασία της Οδικής Ασφάλειας στα επίμαχα σημεία επί του εργοταξίου ή την εξεύρεση οποιαδήποτε κατά τους αρμόδιους άλλης πρόσφορης λύσης. Σε αντίθετη περίπτωση η παράδοση του έργου με παράλληλη κατάργηση του κόμβου Αχλάδας και των ως άνω προσβάσεων θα επιφέρει πολλαπλά προβλήματα ασφαλείας από αυτά που κλήθηκε να επιλύσει".

Μαλεβίζι - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ