Επίσκεψη Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού σε νέες πιστοποιημένες παιδικές χαρές

Petite Perle 300×250

Στις νέες πιστοποιημένες παιδικές χαρές ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Επτά (7) νέες  πιστοποιημένες παιδικές χαρές, που βρίσκονται στον αστικό ιστό του Δήμου Ηρακλείου ολοκληρώθηκαν και παραδόθηκαν προς χρήση, τρεις από τις οποίες επισκέφθηκε το πρωί της Τετάρτης 19 Ιανουαρίου ο Δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών έργων Γιάννη Αναστασάκη και υπηρεσιακά στελέχη της τεχνικής υπηρεσίας.

Οι νέες παιδικές χαρές αποτελούν πλέον υποδειγματικούς δημόσιους χώρους παιχνιδιού ως προς την προσβασιμότητα , την ασφάλεια και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά  που  συμμορφώνονται με τις ισχύουσες διεθνείς και ευρωπαϊκές συμβάσεις και οδηγίες και με την εθνική νομοθεσία , καλύπτοντας ταυτόχρονα τις αυξημένες ανάγκες των επιμέρους περιοχών του Δήμου.

Οι νέες παιδικές χαρές δημιουργήθηκαν στις παρακάτω περιοχές:

1.    Περιοχή Β' Δ.Ο.Υ. (Μικράς Ασίας /Λεωφ. Κνωσού & Κουνάλη) Πάρκο Μικράς Ασίας – συνολικής έκτασης 564 m2 περίπου.

2.    Οδός Βεργίνας (κάθετη στην οδό Εθνομαρτύρων / περιοχή Βαθυπέτρου) – συνολικής έκτασης 408 m2 περίπου.

3.   Οδός Λεωνιδίου (περιοχή Πατέλλες), συνολικής έκτασης 341 m2 περίπου.

4.     Αγία Βαρβάρα (Καμίνια Οδ. Ισαύρων & Γορτύνης), συνολικής έκτασης  307 m2 περίπου.

5.    Οδός Γαληνού (κάθετος στην Χριστομιχάλη Ξυλούρη) & Κουνάβων, συνολικής έκτασης  130 m2 περίπου.

6.    Δειλινό (Άγιος Στυλιανός) στην οδό Παύλου Μελά, συνολικής έκτασης 230 m2 περίπου.

7.    Άγιος Φανούριος (Οδός Δωδεκανήσου & Κεράμου), συνολικής έκτασης 363 m2 περίπου.

Συνολικά μέχρι σήμερα έχει γίνει ανακατασκευή σε 60 παιδικές χαρές στον αστικό ιστό αλλά και στους οικισμούς του Δήμου Ηρακλείου ενώ είναι προς δημοπράτηση 36 επιπλέον. Παράλληλα έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα «Τρίτσης» η ανακαίνιση 8 παιδικών χαρών και η δημιουργία δικτύου υπαίθριων αθλητικών δραστηριοτήτων σε διάφορες περιοχές.

Σε δήλωση του ο Δήμαρχος Ηρακλείου ανέφερε: «Η δημιουργία δημόσιων κοινόχρηστων χώρων  και χώρων πρασίνου όπως τα πάρκα, οι πλατείες, οι παιδικές χαρές, οι υπαίθριοι αθλητικοί χώροι, αποτελεί για την Δημοτική Αρχή Ηρακλείου στρατηγική προτεραιότητα. Η σημασία των χώρων αυτών θεωρούμε ότι είναι καθοριστική στην αστική αναζωογόνηση και αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος και στην ποιότητας ζωής των κατοίκων της πόλης γι' αυτό και προχωράμε με την ίδια προσέγγιση για τον σχεδιασμό και την κατασκευή πολλών ακόμα αντίστοιχων χώρων».

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ