Δύσκολη ημέρα για την Κρήτη: Χιονοπτώσεις περιμένουν οι μετεωρολόγοι

Petite Perle 300×250

Παγετός και τσουχτερό κρύο από το πρωί – Τοπικές χιονοπτώσεις στη διάρκεια της νύχτας

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα κύλησε η νύχτα για την Κρήτη, παρά τις χιονοπτώσεις που εξακολουθούσαν να σημειώνονται στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές του νησιού. Την ίδια ώρα ωστόσο, σε επιφυλακή παραμένει η αυτοδιοίκηση και οι αρχές, καθώς οι μετεωρολόγοι αναμένουν το δεύτερο ισχυρό κύμα της Κακοκαιρίας "Ελπίδα" να πλήξει την Κρήτη, με χιονοχάλαζο, χιονοπτώσεις και χιονοστρώσεις ακόμη και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.

Στη διάρκεια της νύχτας χιόνιζε στην περιοχή του πολύπαθου Αρκαλοχωρίου, αλλά και σε πολλές περιοχές του νομού Χανίων.

Οι αρχές απευθύνουν για μία ακόμη φορά έκκληση στους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις καθ' όλη τη διάρκεια των φαινομένων και να λαμβάνουν μέτρα αυτοπροστασίας

Μέχρι τις 8:00 το πρωί βρισκόταν σε ισχύ απαγόρευση κυκλοφορίας μόνο στον ΒΟΑΚ και προς την Αγία βαρβάρα για τα οχήματα πάνω από 3,5 τόννους.

Σε πολλές περιοχές του νησιού η θερμοκρασία έπεσε κάτω από το μηδέν. Στο Οροπέδιο Λασιθίου, σύμφωνα με τον δήμαρχο Γιάννη Στεφανάκη το θερμόμετρο έδειξε – 5 βαθμούς Κελσίου. Σε πλήρη επιφυλακή έμειναν οι υπηρεσίες και τα μηχανήματα του δήμου για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους για σήμερα Τρίτη στην Κρήτη προβλέπονται χιονοπτώσεις που θα είναι κατά τόπους πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις 7 με 8 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από το βράδυ.
Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 9 βαθμούς Κελσίου ως προς τις μέγιστες τιμές της.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ