Περιοδεία στο Ηράκλειο Κρήτης πραγματοποίησε η Νίκη Κεραμέως την περασμένη Παρασκευή (pics)

Petite Perle 300×250

Περιοδεία στο Ηράκλειο Κρήτης πραγματοποίησε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Νίκη Κεραμέως, την Παρασκευή, 4 Φεβρουαρίου 2022. Η Υπουργός επισκέφθηκε σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Ηράκλειο, αλλά και σχολικές μονάδες του Αρκαλοχωρίου που επλήγησαν από τον σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου 2021, συνοδευόμενη από τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης, κ. Εμμανουήλ Καρτσωνάκη και τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, κ. Εμμανουήλ Μπελαδάκη και κ. Ιωάννη Καραγιαννίδη αντίστοιχα. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στις σχολικές μονάδες του Ηρακλείου, η Υπουργός συνομίλησε με εκπαιδευτικούς και μαθητές για τρέχοντα ζητήματα της εκπαιδευτικής διαδικασίας. 

Στο Αρκαλοχώρι, η κ. Κεραμέως είχε την ευκαιρία να δει τις προκατασκευασμένες αίθουσες διδασκαλίας και να συζητήσει με μαθητές και εκπαιδευτικούς. Κατά τη συζήτηση, η Υπουργός και ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης έκαναν εκτενή αναφορά στην εξαιρετική συνεργασία και τον συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων φορέων, που είχαν ως αποτέλεσμα τη γρήγορη τοποθέτηση των σχολικών αιθουσών από την «ΚΤ.ΥΠ ΑΕ», κάτι το οποίο αναγνώρισαν μαθητές και εκπαιδευτικοί. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν την επιθυμία τους για τη γρήγορη επισκευή και αποκατάσταση των σχολικών κτιρίων που επλήγησαν από τον σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου 2021.

Στη συνέχεια, η Υπουργός συναντήθηκε και συνομίλησε με το 15μελές συμβούλιο του ΓΕΛ Αρκαλοχωρίου. Οι μαθητές έθεσαν ζητήματα για το υπόλοιπο της σχολικής χρονιάς καθώς και τους προβληματισμούς τους για τις Πανελλαδικές εξετάσεις. Τόσο η Υπουργός όσο και όλοι οι φορείς τόνισαν στους μαθητές ότι βρίσκονται στο πλευρό τους για την αντιμετώπιση οποιουδήποτε προβλήματος τυχόν προκύψει κατά τη διάρκεια αυτής της απαιτητικής σχολικής χρονιάς.

Μετά τις επισκέψεις στους σχολικούς χώρους στο Αρκαλοχώρι, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου,
κ.κ. Ανδρέα, στην οποία συζητήθηκε η σημαντική συμβολή της Μητρόπολης στην αποκατάσταση των πληγεισών περιοχών.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ