Ελ. Βενιζέλου: Τιμή μονάδος στα 100 ευρώ ανά τ.μ. για το ρυμοτομούμενο τμήμα

Petite Perle 300×250

Εξώδικος συμβιβασμός για τους ιδιοκτήτες που συμφωνούν

 Της Κορίνας Καφετζοπούλου

Προετοιμάζει διαδικαστικά το έργο της ανάπλασης της  Ελευθερίου  Βενιζέλου η δημοτική Αρχή, με το δημοτικό συμβούλιο να  αποφασίζει τον ορισμό τιμής μονάδος για το ρυμοτομούμενο τμήμα, εντός της εγκεκριμένης Πράξης Εφαρμογής Πολεοδομικής Ενότητας «Αγ. Μαρίνας» και συγκεκριμένα από το τμήμα του Lidl μέχρι και το ύψος του κόμβου Τζωράκη.

Η τιμή μονάδας με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου ορίζεται στα 100 ευρώ ανά τ.μ και αφορά  όσους ιδιοκτήτες επιθυμούν να  έρθουν σε εξώδικο συμβιβασμό  με τον Δήμο Μαλεβιζίου.

Αυτό  κρίνεται αναγκαίο, όπως αναφέρθηκε στη δια ζώσης συνεδρίαση του Δ. Σ που έγινε τη Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου, στο  προκειμένου για το κοινό όφελος να επισπευσθούν τα έργα διάνοιξης του Δήμου Μαλεβιζίου επί της οδού Λ.Βενιζέλου σε εφαρμογή της κυρωμένης Πράξης Εφαρμογής αναφέρεται στην απόφαση, και ο Δήμος με βασική προϋπόθεση τη  σύμφωνη γνώμη των ιδιοκτητών θα πρέπει να αποζημιώσει τα  ρυμοτομούμενα τμήματα που χρήζουν αποζημίωσης σύμφωνα με τους εγκεκριμένους πίνακες της Πράξης Εφαρμογής, με εξώδικό συμβιβασμό, αν φυσικά το επιθυμούν.

Για να καταλήξει η πρόταση στο ποσό αποζημίωσης της τάξης των 100 ευρώ όπως είπε ο δήμαρχος Μενέλαος Μποκέας λήφθηκαν υπόψη σε συνεργασία  τη Δ/νση Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου,

  •  το ΦΕΚ 2375/Τεύχος Δεύτερο/07-06-2021 Αναπροσαρμογής αντικειμενικού προσδιορισμού η τιμή ζώνης , για το συγκεκριμένο τμήμα της Λ.Βενιζέλου , Ζώνη Α είναι 1250 ευρώ και η αντικειμενική τιμή περίπου  92ευρώ.
  • Αλλά και μια πρόσφατη δικαστική απόφαση που όρισε τιμή μονάδος τα 78 ευρώ.

Με βάση αυτά τα δύο στοιχεία προτάθηκε η τιμή μονάδας να οριστεί στα 100 ευρώ ανα τ.μ.

«Ο Δήμος δεν  μπορεί να λειτουργήσει ως μεσιτικό γραφείο, δεν θα υπερεκτιμήσουμε ούτε θα  αδικήσουμε. Καταλήξαμε σε ένα ποσό που θα τεκμηριώνεται από την αντικειμενική αξία και τις πρόσφατες δικαστικές αποφάσεις»  είπε χαρακτηριστικά ο  κ. Μποκέας.  

Πολλούς μήνες τώρα είναι σε εξέλιξη διαβούλευση με ιδιοκτήτες που έχουν ακίνητη περιουσία και είναι άμεσα ενδιαφερόμενοι.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος τεχνικών Υπηρεσιών, Γιώργος Πετούσης είπε ότι ήδη έχει επιτευχθεί η συναίνεση σε ένα μεγάλο βαθμό και φάνηκε αισιόδοξος για έκβαση αυτή της υπόθεσης αφού η ανάπλαση της Ελευθερίου Βενιζέλου είναι ένα έργο ζωτικής σημασίας για την περιοχή.

Όσοι συμφωνούν θα μπορούν να προχωρήσουν σε  εξώδικο συμβιβασμό αν υπάρχουν διαφωνίες υπάρχει πάντα και η προσφυγή στα δικαστήρια.

Το θέμα αυτό βρήκε σύμφωνη και την αντιπολίτευση, ενώ θα απασχολήσει ξανά για τις λεπτομέρειες το Δημοτικό Συμβούλιο.  

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ