Ο γηραιότερος γορίλας στον κόσμο έγινε 65 ετών!

Petite Perle 300×250

Μία ημέρα με ξεχωριστή αξία ήταν η σημερινή για τη Φατού, τον θηλυκό πεδινό γορίλα, που πιστεύεται ότι είναι ο γηραιότερος στον κόσμο, αφού μόλις γιόρτασε τα 65α γενέθλιά του στον ζωολογικό κήπο του Βερολίνου.

«Η γορίλας μας γιορτάζει σήμερα τα 65α γενέθλιά της, κι έτσι γίνεται η γηραιότερη στον κόσμο», έγραψε ο ζωολογικός κήπος στο Instagram.

«Η παραδοσιακή γενέθλια τούρτα δεν θα μπορούσε να λείπει ούτε φέτος. Το γενέθλιο γεύμα είναι πάντα κάτι πολύ ξεχωριστό για την Φατού», έγραψε ο ζωολογικός κήπος, ενώ οι φωτογραφίες με την οποία συνόδευσε την ανάρτηση δείχνουν το τεράστιο θηλαστικό να απολαμβάνει το γλυκό του το οποίο είναι διακοσμημένο με μούρα και φρούτα τα οποία σχηματίζουν τον αριθμό 65.

Η Φατού έφτασε στο Βερολίνο το 1959 μέσα από αυτό που ο ζωολογικός κήπος περιγράφει ως «ασυνήθιστες συνθήκες».

Ένας ναύτης χρησιμοποίησε τη νεαρή γορίλα ως μέσο για να πληρώσει τον λογαρισμό του σε μια ταβέρνα στη Μασσαλία της Γαλλίας, μετά την οποία μεταφέρθηκε σε όλη την Ευρώπη πριν τελικά αγοραστεί από τον ζωολογικό κήπο της Γερμανίας. Υπολογίστηκε ότι ήταν μόλις δύο ετών τη στιγμή της άφιξής της.

Το 2019, η Φάτου χαρακτηρίστηκε ως «ο γηραιότερος εν ζωή γορίλας σε αιχμαλωσία» από τα Ρεκόρ Γκίνες μετά τον θάνατο την Τρούντι, ενός γορίλα που γεννήθηκε το 1956.

Η Φατού είναι ένα από τα λιγοστά ζώα στον ζωολογικό κήπο του Βερολίνου που γεννήθηκαν στη φύση, σύμφωνα με το δελτίο τύπου.

Στην αιχμαλωσία, οι γορίλες ζουν συνήθως έως και 50 χρόνια, σημειώνει το Γκίνες.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ