Βελιγράδι: Θρίλερ για την επίσκεψη Λαβρόφ – Δεν έχει τρόπο να φτάσει λόγω του εμπάργκο

Petite Perle 300×250

Παραμένει αβέβαιο αν ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ θα επισκεφτεί αύριο τη Σερβία όπως είχε προγραμματιστεί, με δεδομένο ότι δεν βρίσκει τρόπο για να φτάσει στο Βελιγράδι.

Το εμπάργκο που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση Ε στον ίδιο αλλά και για τις πτήσεις ρωσικών αεροπλάνων, τηρείται κατά γράμμα όπως αναφέρουν δημοσιεύματα στο σερβικό Τύπο και έτσι η Βόρεια Μακεδονία, η Βουλγαρία και το Μαυροβούνιο δεν έδωσαν άδεια υπέρπτησης στο αεροπλάνο που θα μεταφέρει τον Λαβρόφ.

Από τα βόρεια επίσης δεν μπορεί να φτάσει αφού θα πρέπει να διασχίσει τον εναέριο χώρο κρατών όπως η Λιθουανία και η Πολωνία που σίγουρα δεν θα το επιτρέψουν.

Το μόνο σενάριο που μένει ανοιχτό για την ώρα είναι να φτάσει στην Σερβία με κάποια πολιτική πτήση των σερβικών ή των τουρκικών αερογραμμών που πετάνε κανονικά για Μόσχα. Αύτο ωστόσο θεωρείται απίθανο  για λόγους ασφαλείας αλλά και γιατί θα μπορούσαν κάποιες χώρες αν μάθουν ότι ο Λαβρόφ βρίσκεται στο αεροπλάνο και να απαγορεύσουν την πτήση ή στην χειρότερη περίπτωση ακόμη και να αναγκάσουν το αεροπλάνο να προσγειωθεί.

Προχθές ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς άφησε κάποια υπονοούμενα για το ενδεχόμενο αναβολής της επίσκεψης λέγοντας ότι υπάρχουν κάποια τεχνικά προβλήματα που δεν έχουν ξεπεραστεί.

Σε ανακοίνωση της προεδρίας της Δημοκρατίας που εκδόθηκε πριν λίγο αναφέρεται ότι ο Βούτσιτς αύριο το πρωί την ώρα δηλαδή που θα έπρεπε να υποδεχθεί τον Λαβρόφ θα συναντηθεί με τον Πρέσβη της Ρωσίας στην Σερβία πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχει πρόβλημα και κατά πάσα πιθανότητα η επίσκεψη δεν θα πραγματοποιηθεί.

Πάντως από την Μόσχα μέχρι χθες βράδυ επέμεναν ότι θα επισκεφτεί το Βελιγράδι ο Ρώσος ΥΠΕΞ και μάλιστα ανακοίνωσαν και το πρόγραμμα του.

Πηγή: ΕΡΤ

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ