Θεσσαλονίκη: Ένοχος ο αγγειοχειρουργός για τον θάνατο της 36χρονης μεσίτριας

by MANOS FARSARAKHS

Τελευταία Ενημέρωση:

Ομόφωνα ένοχος για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο κρίθηκε ο 43χρονος αγγειοχειρουργός για το θάνατο της 36χρονης μεσίτριας, κατά τη δίκη του σε δεύτερο βαθμό, στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης.

Το δικαστήριο, τον αθώωσε για το αδίκημα της περιύβρισης νεκρού.

Η 36χρονης μεσίτριας, είχε εξαφανιστεί τον Απρίλιο του 2017, ύστερα από επίσκεψή της στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και βρέθηκε τελικώς νεκρή σε απόκρημνη περιοχή της Χαλκιδικής.

Ο κατηγορούμενος για την υπόθεση, πρωτόδικα είχε καταδικαστεί ομόφωνα σε ισόβια κάθειρξη για «ανθρωποκτονία, τελεσθείσα διά παραλείψεως, με ενδεχόμενο δόλο» και «περιύβριση νεκρού».

Εντός της ημέρας η ποινή

Αυτήν την ώρα ο δικηγόρος υπεράσπισής του υποβάλει τα αιτήματα για τη χορήγηση ελαφρυντικών και εντός της ημέρας το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης θα αποφασίσει για την ποινή του.

Ο ίδιος στην απολογία του ισχυρίστηκε ότι ο θάνατος της μεσίτριας επήλθε από ένα τραγικό ιατρικό λάθος και ότι δεν είχε καμία πρόθεση να τη σκοτώσει.

Πέταξε τη σορό της σε χαράδρα

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο γιατρός οδήγησε την 36χρονη σε εγκαταλελειμμένο χώρο του νοσοκομείου και της χορήγησε δύο δυνατά αναισθητικά φάρμακα, τα οποία δεν ήταν απαραίτητα για την αφαίρεση κιρσών. Τα φάρμακα αυτά προκάλεσαν άπνοια στη μεσίτρια, που λίγο αργότερα κατέληξε.

Όπως περιγράφεται στη δικογραφία, ο κατηγορούμενος αντί να καλέσει για βοήθεια, τοποθέτησε το πτώμα της στο αυτοκίνητό του και το πέταξε σε απόκρημνη περιοχή της Χαλκιδικής, όπου βρέθηκε λίγες μέρες μετά σε κατάσταση αποσύνθεσης και γυμνό.

Related Articles