Σεπόλια: Ανοίγουν οι λογαριασμοί οικογένειας και κατηγορουμένων για μαστροπεία της 12χρονης

Petite Perle 300×250

Με κατεπείγουσα παραγγελία ανοίγουν όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί της οικογένειας της 12χρονης και του 53χρονου κατηγορούμενου Ηλία Μίχου.

Την παρέμβαση του προέδρου της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και επίτιμου αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπου Βουρλιώτη, προκάλεσε η υπόθεση βιασμού και μαστροπείας σε βάρος της 12χρονης από τον Κολωνό.

Ο κ. Βουρλιώτης παρήγγειλε κατεπείγουσα έρευνα για να ανοίξουν όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί του 53χρονου που έχει ήδη οδηγηθεί στη φυλακή, αλλά και του στενού οικογενειακού του περιβάλλοντος, δηλαδή της συζύγου και του γιου του, όπως επίσης και της μητέρας του ανήλικου θύματος.

Σκοπός της έρευνας είναι να εξακριβωθεί εάν έχει τελεστεί το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα μέσω των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

Στην περίπτωση που από την έρευνα διαπιστωθεί ότι έχουν διακινηθεί χρηματικά ποσά προερχόμενα από τη μαστροπεία, τότε τα χρήματα θα δεσμευτούν και θα σχηματιστεί δικογραφία. Παράλληλα, θα ασκηθεί στους εμπλεκόμενους δίωξη για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, αδίκημα το οποίο τιμωρείται σε βαθμό κακουργήματος.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της 12χρονης από τα Σεπόλια, που έπεσε θύμα βιασμού και εκπόρνευσης. Μετά τη σύλληψη της μητέρας με την κατηγορία της μαστροπείας, αυτήν την ώρα οι αστυνομικοί βρίσκονται στο σπίτι της οικογένειας και διενεργούν έρευνα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, κάνουν φύλλο και φτερό την οικία της οικογένειας και ήδη έχουν κατασχέσει κινητά και usb που εκτιμάται ότι περιέχουν στοιχεία.

Νωρίτερα, οι Αρχές συνέλαβαν την 38χρονη μητέρα του κοριτσιού, έπειτα από το ένταλμα που εξέδωσαν εις βάρος της οι δικαστικές αρχές, με την κατηγορία της «διακεκριμένης μαστροπείας», δηλαδή μαστροπείας σε βάρος ανήλικου κάτω των 15 ετών.

Η 33η Ανακρίτρια φαίνεται να περιλαμβάνει στο ένταλμα για την σύλληψη της γυναίκας και άλλες κατηγορίες, ωστόσο το γεγονός πως η κύρια κατηγορία που της αποδίδει είναι αντίστοιχη με του Ηλία Μίχου, ο οποίος κατηγορείται και για άλλα αδικήματα, μεταξύ των οποίων και ο βιασμός, σημαίνει πως θεωρεί ότι το παιδί εκδίδονταν με την συμβολή της μητέρας του.

Η 38χρονη συνελήφθη και οδηγήθηκε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Παράλληλα, με ομόφωνη απόφαση εισαγγελέα και ανακρίτριας, οι κατηγορούμενοι Ηλίας Μίχος και Ιωάννης Σοφιανίδης κρίθηκαν προφυλακιστέοι και οδηγούνται στη φυλακή, μετά τις σύντομες τυπικές απολογίες τους.

Συμπληρωματική κατάθεση δίνει την Πέμπτη η 12χρονη

Συμπληρωματική κατάθεση αναμένεται να δώσει αύριο, Πέμπτη, η Ασπασία Ταραχοπούλου, δικηγόρος της οικογένειας της 12χρονης, εκτιμώντας παράλληλα πως υπάρχουν και άλλα παιδιά που έπεσαν θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης.

Την ίδια ώρα, η κ. Ταραχοπούλου χαρακτήρισε βάσιμη τη μαρτυρία γυναίκας, η οποία νωρίτερα είχε καταγγείλει δημοσίως ότι το παιδί εκδιδόταν από τον 53χρονο στον οίκο ανοχής της.

Η συνήγορος αναφέρεται στην καταγγελία της προέδρου των εκδιδόμενων γυναικών ότι ο Μίχος πήγαινε τη 12χρονη στον οίκο ανοχής και πως έφερνε κι άλλα παιδιά.

cnn.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ