Σοκ στον χώρο του γυναικείου τένις: Βρέθηκε ντοπαρισμένη η Χάλεπ

Petite Perle 300×250

Η Σιμόνα Χάλεπ «πιάστηκε» ντοπαρισμένη σε έλεγχο που της έγινε κατά τη διάρκεια του US Open, με την ίδια να υποστηρίζει ότι θα κάνει αγώνα για να λάμψει η αλήθεια και να αποδειχθεί ότι δεν ίσχυε κάτι τέτοιο. Προς το παρόν πάντως έχει ήδη αποκλειστεί από κάθε αθλητική δραστηριότητα.

Η Ρουμάνα πρωταθλήτρια από τον περασμένο Σεπτέμβριο είχε γνωστοποιήσει ότι δεν θα αγωνιζόταν ξανά μέχρι το τέλος του 2022 λόγω ενός προβλήματος με την αναπνοή της και μίας επέμβασης στη μύτη..

Ωστόσο πλέον έχουν γεννηθεί ερωτηματικά για τις αιτίες που έμεινε μακριά από τα κορτ, με δεδομένο ότι «συνελήφθη» να έχει κάνει χρήση απαγορευμένης ουσίας κατά τη διάρκεια του πιο πρόσφατου Γκραν Σλαμ στη Νέα Υόρκη.

Στα 31 της χρόνια η Χάλεπ έχει ήδη γράψει ιστορία, αποτελώντας μία από τις κορυφαίες τενίστριες στον κόσμο τα τελευταία χρόνια κι έχοντας κατακτήσει το Ρολάν Γκαρός του 2018 και το Γουίμπλεντον του 2019.

Για πολλές εβδομάδες έχει βρεθεί στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης της WTA και πλέον είναι στο νούμερο εννιά.

Πριν λίγο καιρό μάλιστα προσέλαβε και τον σπουδαίο προπονητή Πάτρικ Μουράτογλου για να επιστρέψει δριμύτερη το 2023.

Μένει να φανεί αν θα συμβεί όμως αυτό, καθώς πλέον κινδυνεύει με «βαριά» τιμωρία λόγω ντόπινγκ, έχοντας ήδη αποκλειστεί από κάθε αθλητική δραστηριότητα.

Η ίδια με επίσημη τοποθέτησή της μέσω των λογαριασμών της στα social media υποστήριξε ότι θα κάνει τα πάντα για να αποδείξει την αλήθεια.

Αναλυτικά το μήνυμά της:

«Σήμερα ξεκινάει το πιο δύσκολο ματς της ζωής μου. Μία μάχη για την αλήθεια. Ενημερώθηκα ότι βρέθηκα θετική στην ουσία Roxadustat σε πολύ χαμηλή ποσότητα, κάτι που αποτέλεσε το μεγαλύτερο σοκ στη ζωή μου.

Σε ολόκληρη την καριέρα μου, η ιδέα να ξεγελάσω δεν πέρασε από το μυαλό μου ούτε μία φορά, καθώς είναι ενάντια σε όλες τις αξίες με τις οποίες έχω εκπαιδευτεί. Αντιμετωπίζοντας μία τέτοια άδικη κατάσταση αισθάνομαι αναστατωμένη και προδομένη.

Θα μάχομαι μέχρι το τέλος για να αποδείξω ότι ουδέποτε πήρα εν γνώσει μου μία απαγορευμένη ουσία κι έχω πίστη ότι σύντομα ή αργότερα η αλήθεια θα αποκαλυφθεί.

Δεν αφορά τους τίτλους ή τα χρήματα. Είναι για την τιμή μου και για τη σχέση αγάπης που έχω αναπτύξει με το τένις τα 25 τελευταία χρόνια».

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ