Παναθηναϊκός – Ατρόμητος 2-0: Με σπασμένα φρένα συνεχίζει το τριφύλλι στην κατάμεστη Λεωφόρο (βίντεο)

Petite Perle 300×250

Ο Παναθηναϊκός με υπέροχα τέρματα από τους Ιωαννίδη και Μάγκνουσον κέρδισε τον Ατρόμητο που έπαιζε με δέκα παίκτες από το 35' με 2-0, πήρε τη δωδέκατη νίκη σε δεκατρία παιχνίδια και τρεις ακόμη σημαντικούς βαθμούς στη μάχη που δίνει για τον τίτλο.

Ο Παναθηναϊκός με δύο υπέροχα τέρματα από τους Ιωαννίδη στο 81' και Μάγκνουσον στο 90+3' κέρδισε τον Ατρόμητο που έπαιζε με δέκα παίκτες από το 35' λόγω της αποβολής του Έρλινγκμαρκ με 2-0 και συνεχίζει με σπασμένα τα φρένα την πορεία του για τον τίτλο στην κατάμεστη για ένα ακόμη παιχνίδι Λεωφόρο.

Το τριφύλλι πήρε τη δωδέκατη νίκη σε δεκατρία παιχνίδια, έχει μια ισοπαλία κόντρα στον Ολυμπιακό, και πρόσθεσε τρεις ακόμη σημαντικούς βαθμούς στην πορεία του για το πρωτάθλημα ενώ θα περιμένει να δει και το αποτέλεσμα στο ντέρμπι του "Γ. Καραϊσκάκης" για να αυξήσει και άλλο τη διαφορά από τους διώκτες του.

Ο Παναθηναϊκός είχε για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι πρωταγωνιστή τον Φώτη Ιωαννίδη ο οποίος πέτυχε γκολ για δεύτερο σερί ματς, σε ένα κρίσιμο μάλιστα σημείο, ενώ ο Μάγκνουσον ήταν αυτός που στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων με ένα εντυπωσιακό σε εκτέλεση φάουλ έγραψε το 2-0 για το τριφύλλι.

Οι πράσινοι μπήκαν αρκετά δυνατά στο παιχνίδι, πήραν την κατοχή της μπάλας και από τα πρώτα λεπτά πίεσαν την ομάδα του Ατρόμητου με στόχο να βάλουν ένα γρήγορο γκολ. Δεν τα κατάφεραν αλλά την ίδια ώρα δεν γνώρισαν καμία απειλή.

Ο Έρλινγκμαρκ είδε δύο κίτρινες σε πέντε λεπτά, στο 30' και στο 35' για σκληρά φάουλ σε Κουρμπέλη και Πέρεθ αντίστοιχα και άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες με την αποβολή να παίζει το ρόλο της στη συνέχεια της αναμέτρησης.

Στο επόμενο λεπτό ο Παναθηναϊκός είχε την πρώτη καλή στιγμή με τον Κουρμπέλη να αστοχεί από τα δύο μέτρα σε κενή εστία και με τον Γιαννιώτη εξουδετερωμένο μετά από εκτέλεση φάουλ από τα δεξιά. Η μπάλα βρήκε στο δοκάρι και το 0-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους.

Στο δεύτερο μέρος τα πράγματα δεν άλλαξαν αλλά παρά την πίεση που άσκησε ο Παναθηναϊκός με πλαγιοκοπήσεις και σουτ δεν μπορούσε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Γιοβάνοβιτς στο 64' έριξε στο παιχνίδι τον Ιωαννίδη και έβγαλε τον Κουρμπέλη καθώς ο αντίπαλος έπαιζε και με δέκα παίκτες.

Την ίδια ώρα ο Κόουλμαν έκανε τρεις αλλαγές, άλλαξε το σύστημα της ομάδας του και προσπάθησε στις αντεπιθέσεις να βρει μια φάση σε όλο το παιχνίδι. Κατάφερε μάλιστα να τη βρει στο 79' όταν ο Σένκεφελντ έκανε το λάθος, ο Τζοβάρας έκλεψε στα αριστερά μπήκε στην περιοχή και έκανε το διαγώνιο σουτ με τη μπάλα να φεύγει αουτ. Ο νεαρός επιθετικός είχε και πάσα δίπλα του όμως στον Φριντγιόνσον και αν είχε δώσει τη μπάλα μπορεί η εξέλιξη της φάσης να ήταν διαφορετική.

Ο Παναθηναϊκός ένα λεπτό αργότερα έλυσε το γόρδιο δεσμό. Οι πράσινοι άλλαξαν γρήγορα τη μπάλα, ο Βέρμπιτς έδωσε στον Μπερνάρ, αυτός στον Σπόραρ που την "έσπασε" στον Ιωαννίδη ο οποίος με σουτ νίκησε τον Γιαννιώτη στην κλειστή του γωνία, έγραψε το 1-0 και έβαλε "φωτιά" στη Λεωφόρο.

Οι πράσινοι διατήρησαν χωρίς πρόβλημε το υπέρ τους 1-0 μέχρι το τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων όπου ήρθε ο Μάγκνουσον για να βάλει το κερασάκι στην τούρτα. Ο Παναθηναϊκός κέρδισε φάουλ σε καλό σημείο και δεξιά, ο Ισλανδός με το αριστερό εκτέλεσε και έστειλε τη μπάλα στο αριστερό γάμα του Γιαννιώτη, πέτυχε το πρώτο του γκολ φέτος και έγινε ο 301ος σκόρερ στην ιστορία των πράσινων.

Τα στατιστικά και οι κορυφαίες επιδόσεις στο Παναθηναϊκός - Ατρόμητος
Τα στατιστικά και οι κορυφαίες επιδόσεις στο Παναθηναϊκός – Ατρόμητος

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μπρινιόλι, Κώτσιρας (82' Βαγιαννίδης), Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ (82' Γκάνεα), Πέρεθ, Κουρμπέλης (64' Ιωαννίδης), Τσέριν, Βέρμπιτς (87' Τσόκαϊ), Μπερνάρ, Σπόραρ.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Γιαννιώτης, Χατζιησαΐας, Μαυρομμάτης (86' Τζαβίδας), Κεχρίντα, Ντε Μποκ, Έρλινγκμαρκ, Γκονζάλες, Ροτάριου (45' Οικονομίδης), Ρομπαΐγ (64' Κλωναρίδης), Μουνίθ (64' Τζοβάρας), Κιάρτασον (64' Φριντγιόνσον).

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ