Superleague, Ολυμπιακός – ΑΕΚ 0-0: Μοιρασιά στο ντέρμπι (βίντεο)

Petite Perle 300×250

Ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ έμειναν στο 0-0 στο μεγάλο ντέρμπι της 13ης αγωνιστικής της Superleague. Ο αγώνας είχε καλό ρυθμό, σπουδαίες φάσεις αλλά όχι νικητή. Οι Πειραιώτες ολοκλήρωσαν τον πρώτο γύρο με απολογισμό 7 νίκες, 4 ισοπαλίες και 2 ήττες. Η ομάδα του Μίτσελ έχει 25 βαθμούς.

Η Ένωση στο φινάλε του πρώτου γύρου έχει 9 νίκες, 2 ισοπαλίες και 2 ήττες. Με 29 βαθμούς η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα είναι στη δεύτερη θέση.

Το ντέρμπι ξεκίνησε με μία ολιγόλεπτη καθυστέρηση αφού λόγω των καπνογόνων η ορατότητα ήταν περιορισμένη. Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά και προσπάθησε να δημιουργήσει φάσεις για γκολ.

Στο 16' ο Γκατσίνοβιτς έβγαλε ωραία κάθετη στον Λιβάι Γκαρσία, ο τελευταίος πλάσαρε με τον Παπασταθόπουλο να διώχνει την μπάλα αφού ο Πασχαλάκης είχε συγκρουστεί με τον Ντόι. Λίγο αργότερα, ο Χουάνγκ έκανε τρομερή μπαλιά στον Μασούρα αλλά ο Έλληνας ποδοσφαιριστής καθυστέρησε σημαντικά με αποτέλεσμα να μην γίνει απειλητικός.

Στο 19ο λεπτό η ΑΕΚ είχε νέα καλή στιγμή. Ο Ρότα βγήκε απέναντι από τον Πασχαλάκη με τον Έλληνα τερματοφύλακα να διώχνει με τα πόδια. Ο Χάμες Ροντρίγκεζ σούταρε έξω από την περιοχή με τον Αθανασιάδη να μπλοκάρει με άνεση.

Στο 28' ο Πασχαλάκης έδιωξε προ του Λιβάι Γκαρσία λανθασμένο γύρισμα του Εμβιλά. Ο Έλληνας τερματοφύλακας είχε καλή αντίδραση και σε σουτ του Άμραμπατ λίγο αργότερα.

Στο 37ο λεπτό ο Πινέδα κέρδισε την μπάλα λίγο κάτω από τη μεσαία γραμμή, έμεινε όρθιος παρά τα μαρκαρίσματα και πάσαρε στον Γκατσίνοβιτς. Ο τελευταίος έδωσε την μπάλα στον Λιβάι Γκαρσία που μπήκε στην περιοχή αλλά αστόχησε από καλή θέση.

Στο 49ο λεπτό οι γηπεδούχοι είχαν νέα καλή στιγμή με τον Μασούρα να χάνει διπλή ευκαιρία να βάλει γκολ. Λίγο αργότερα, ένα σουτ του Εμβιλά κατέληξε άουτ. Στο 58ο Μασούρας στόπαρε την μπάλα κι πάσαρε στον Χάμες Ροντρίγκεζ που πλάσαρε επιτυχημένα για το 1-0 του Ολυμπιακού αλλά ο Έλληνας διεθνής ήταν οφσάιντ και το γκολ ακυρώθηκε.

Στο 60' το ντέρμπι διακόπηκε για επτά λεπτά λόγω της περιορισμένης ορατότητας εξαιτίας των καπνογόνων. Στο 67ο λεπτό ο Πασχαλάκης έκανε σπουδαία επέμβαση στην προσπάθεια του Λιβάι Γκαρσία. Ο Άβιλα έβγαλε ωραία σέντρα στο 73' με τον Ρότα να διώχνει σε κόρνερ.

Λίγες στιγμές αργότερα, ο Παπασταθόπουλος έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία όταν πήρε κεφαλιά μετά από γέμισμα του Μπακαμπού με τον Αθανασιάδη να διώχνει με υπερένταση. Στη συνέχεια της φάσης ο Χάμες Ροντρίγκεζ έκανε το σουτ αλλά ήταν άστοχο.

Στο 83' ο Βρουσάι πήρε την μπάλα, γύρισε αλλά η προσπάθειά του κατέληξε άουτ. Στο 86ο λεπτό ο Μουκουντί έκανε την κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ του Γκατσίνοβιτς αλλά ο Πασχαλάκης μπλόκαρε. Άστοχη ήταν και η προσπάθεια του Φαν Βέερτ λίγο αργότερα.

Στις καθυστερήσεις του αγώνα, ο Φορτούνης εκτέλεσε φάουλ και ο Αθανασιάδης μπλόκαρε με δεύτερη προσπάθεια. Στο 11ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Γκατσίνοβιτς σούταρε αλλά ο Πασχαλάκης ήταν σε ετοιμότητα. 

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Πασχαλάκης – Άβιλα (89' Αγκιμπού), Ντόι, Παπασταθόπουλος, Ρέαμπτσιουκ – Εμβιλά, Ιν Μπομ – Μασούρας (60' Γκάρι), Χάμες (89' Φορτούνης), Μπιέλ (81' Βρουσάι)– Μπακαμπού (81' Ελ Αραμπί)

ΑΕΚ (Αλμέιδα): Αθανασιάδης – Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Μοχαμάντι – Γιόνσον, Πινέδα (81' Μάνταλος), Γκατσίνοβιτς, Άμραμπατ (75' Φαν Βέερτ) – Γκαρσία, Αραούχο.

Ελλάδα - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ